Inschrijving Jaarprijs Goede Voeding geopend

23-05-2013 \\ Innofood nieuws

 

Bedrijven kunnen zich vanaf nu tot 2 september inschrijven voor de Jaarprijs Goede Voeding. Producten die tussen 1 januari 2012 en 2 september 2013 op de markt zijn gebracht komen voor de prijs in aanmerking. Een inschrijvingsformulier en het reglement zijn hier te vinden.

De Jaarprijs Goede Voeding wordt uitgereikt om initiatieven te stimuleren die zijn gericht op het verbeteren van het voedingspatroon van de Nederlandse bevolking.

 

Gezondheid onderdeel van innovatie

Het achterliggende doel van de Jaarprijs is het prikkelen van industrie en handel om gezondheidsaspecten mee te nemen bij productontwikkeling en productinnovaties. Ook basisvoedingsmiddelen komen in aanmerking voor deelname. De communicatie rond een product en de aanzet tot gezonder gedrag tellen mee bij de beoordeling.

 

Doorstart

Tot 2011 gaf het Voedingscentrum de prijs uit, onder de naam Jaarprijs Voedingscentrum. Uitgeverij MYbusinessmedia zet de prijs na overdracht door het Voedingscentrum voort onder de naam Jaarprijs Goede Voeding. Dat gebeurt onder de vlag van drie voedingsuitgaven voor professionals: Voeding Nu, VMT en Food Hospitality.

 

Lees hier het volledige artikel in VMT