Inschrijving Food Valley Award 2016 geopend

17-02-2016 \\ Over onze leden

Bekendheid in binnen- en buitenland, erkenning door een onafhankelijke jury en ruime media-aandacht. Dat heeft de Food Valley Award eerdere winnaars en genomineerden gebracht. Jaren later ervaren zij nog steeds de voordelen van deze award, die een van de meest prestigieuze prijzen voor innovatie is in de Nederlandse agrifood, feed en hortisector. De inschrijving voor de 12e editie van de Food Valley Award is geopend. Inzenden kan t/m 15 mei 2016.

 

De prijs

De winnaar van de Food Valley Award ontvangt:

 • Een professionele promotiefilm van de innovatie, die na de uitreiking voor (internationale) profileringsdoeleinden mag worden gebruikt.
 • Een volledig verzorgde publicatie van de winnende innovatie op de Engelstalige website met Nederlandse innovaties, www.dutchfoodinnovations.com. Daarnaast publicatie van (maximaal) vier andere innovaties op deze website in de periode tot twee jaar na uitreiking. Food Valley NL verzorgt voor de winnaar deze publicatie kosteloos (inclusief schrijven, vertalen, beeldmateriaal en plaatsing).
 • Wereldwijde profilering van de innovatie door Food Valley NL bij relevante organisaties, via beurzen, presentaties en publicaties.
 • Ruime redactionele aandacht via de eigen communicatiekanalen van Food Valley NL.
 • Een kunstwerk van de hand van Olav Slingerland een certificaat en een judicium.
 • Een tweejarig gouden lidmaatschap van de Food Valley Society. Dit biedt onder meer:
  • toegang tot het internationale Food Valley NL netwerk;
  • diverse mogelijkheden tot individuele ‘op maat’ ondersteuning;
  • diverse (inter-)nationale profileringsmogelijkheden, waaronder op www.foodvalleysociety.com.

 

Wereldwijd nieuwe contacten

In 2015 werd de Food Valley Award toegekend aan de afbreekbare koffiecapsule gevuld met fair trade Arabica koffie, die is ontwikkeld door Koffiebranderij Peeze. Timmo Terpstra, algemeen directeur van Koffiebranderij Peeze, vertelt: “De Food Valley Award is een belangrijke internationale prijs. Het aanzien van de award is groot en we hebben gemerkt dat het winnen daarvan je bedrijf echt een boost geeft. Onze afbreekbare koffiecups hebben na de prijsuitreiking volop in de publiciteit gestaan, zowel in het binnen- als in het buitenland. Dankzij de award hebben we dan ook veel nieuwe internationale contacten opgedaan, van potentiële klanten tot investeerders.”

 

Eerdere winnaars en genomineerden ervaren jaren later nog steeds de voordelen van de Food Valley Award.

 

 

About the Food Valley Award from FV TV on Vimeo.

Criteria

De genomineerden en de uiteindelijke winnaar worden bepaald door een onafhankelijke vakjury. De jury beoordeelt de inzendingen op het innovatieve karakter en de economische haalbaarheid. Daarnaast kan ook de originaliteit en/of mate van samenwerking binnen het project of initiatief door de jury beloond worden.
Aanmelden of voordragen

Direct aanmelden of een innovatie voordragen kan via www.foodvalleyaward.nl. Hier is ook meer informatie te vinden over deelname, de vakjury, de criteria en de innovaties van eerdere winnaars en genomineerden. Inzendingen (formulier en volledige beschrijving) kunnen t/m 15 mei 2016 worden opgestuurd aan Food Valley NL.
De Food Valley Award wordt uitgereikt tijdens de Food Valley Expo op donderdag 13 oktober 2016 in Arnhem.