InnovatieNetwerk lanceert campagne ‘Het Ei en de Kip’

29-03-2013 \\ Innofood nieuws

                          

 

Op 28 maart is InnovatieNetwerk samen met Amped de campagne ‘Het Ei en de Kip’ gestart, waarvoor de website www.heteiendekip.nl in het leven is geroepen. Het doel van de campagne is om de eierketen transparanter te maken voor consumenten. De partijen verwachten dat dit bijdraagt aan een duurzame pluimveehouderij.

‘Het Ei en de Kip’ maakt het mogelijk om met de code van het aangekochte ei eenvoudig de leverancier te traceren. Als de eicode niet herleidbaar is, dan kan de consument met 1 klik automatisch een tweet sturen naar de betreffende supermarkt waar het ei gekocht is, met het verzoek om deze informatie alsnog beschikbaar te maken. Leveranciers worden op de website ook in staat gesteld om hun bedrijfsinformatie toe te voegen.

 

‘Het Ei en de Kip’ wordt aangedreven door de virale kracht van het Twitter-platform. Met deze simpele actie draagt de campagne bij aan het bewustzijn bij consumenten, leveranciers en producenten, en aan de transparantie in de keten. De campagne gaat na Pasen gewoon door.

 

InnovatieNetwerk ontwikkelt grensverleggende vernieuwingen in landbouw, agribusiness, voeding en groene ruimte en zorgt dat die door belanghebbenden in de praktijk worden gebracht. Het gaat om innovaties gericht op duurzame ontwikkeling en met een focus op de langere termijn. Deze grensverleggende vernieuwingen probeert InnovatieNetwerk in gang te zetten door het ontwikkelen van baanbrekende concepten die, eenmaal in praktijk gebracht, zorgen voor ingrijpende veranderingen.

Bron: InnovatieNetwerk