Innovatiemeeting ‘Voeding om gezondheid te bevorderen’

23-03-2015 \\ Innofood nieuws

Op 14 april a.s. wordt in Ede deze bijeenkomst gehouden. Voeding is van belang voor behoud van gezondheid van jong tot oud, bij herstel van ziekte en bij het voorkomen van of leven met een chronische aandoening. Meer aandacht is nodig voor preventie. Voedingsmiddelen, van micronutriënt tot
kant-en-klaar maaltijd, en nieuwe technologieën kunnen hierin een belangrijke rol spelen. Dit biedt kansen voor het ontwikkelen van nieuwe voedingsproducten, technische toepassingen en samenwerking in de ketens.

Waar liggen de kansen en wat is echt relevant?
Experts in voeding van Wageningen Universiteit en uit de zorgpraktijk van Ziekenhuis Gelderse Vallei willen in samenwerking met ondernemers toepassing van voedingsinnovaties in zorg en preventie stimuleren en in de zorgketens onderzoeken. Jan-René Kleijne, Sectormanager Gezondheidszorg Rabobank, zal spreken over ‘Ondernemen in de zorg’.

Laat u tijdens deze middag inspireren door verschillende experts en elkaar. In de workshops zullen mogelijke innovatieprojecten worden verkend met ondernemers, onderzoekers en medisch specialisten. Tevens is er informatie over ondersteunings-mogelijkheden, bijvoorbeeld Topsectoren, EFRO, Interreg en Proeftuin Voeding in de Zorg.

 

Klik hier voor meer informatie, het programma en aanmelden