Innovatief ondernemen: de deeleconomie

20-02-2014 \\ Innofood nieuws

Op vrijdag 7 maart organiseren Kennispoort Regio Zwolle, Ondernemersvereniging Hessenpoort en Floow2 de bijeenkomst
  
Innovatief ondernemen: de deeleconomie
Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden op het gebied van de deeleconomie en hoe u hierin kunt samenwerken met anderen? Dan is deze bijeenkomst iets voor u.
  
Deeleconomie B2B in praktijk
Op bedrijventerrein Hessenpoort wordt een voor Nederlandse begrippen geheel nieuw concept gelanceerd. Bij veel bedrijven staan dure machines en belangrijke kennis soms op inactief. Dit terwijl een ander bedrijf deze middelen juist goed kan gebruiken. Zonde dus om hier niets mee te doen!
De business-to-business marktplaats van
Floow2 maakt inzichtelijk wie wat wanneer beschikbaar heeft en brengt daarmee vraag en aanbod bij elkaar.
  
Programma
13.00 – 13.15 uur         
Ontvangst
13.15 uur                     
Opening door Marius Woldberg, dagvoorzitter en directeur Kennispoort
13.20 uur                     
Sprekers
14.40 uur                 
René de Heer, wethouder EZ gemeente Zwolle, verricht de officiële lancering van de 1ste besloten deelmarktplaats voor bedrijven van Nederland, die van bedrijventerrein Hessenpoort!
15.00 uur                     
Afsluiting + informele borrel
  
Sprekers
Godard Croon – MVO Nederland
Als nationale kennisorganisatie inspireert, verbindt en versterkt MVO Nederland bedrijven om vergaande stappen te zetten in het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hoe vertaal ik circulaire economie naar mijn eigen organisatie? Welke aanknopingspunten kan ik vinden in mijn processen, diensten en producten? Godard Croon van MVO Nederland beantwoordt deze vragen op dagelijkse basis en neemt ons mee in de wereld van de circulaire economie.
Hanke Mauser – Be-Vital
Hanke Mauser, oprichtster van Be-Vital en bekend met het concept rondom de deeleconomie en legt uit wat deeleconomie precies is en wat voor kansen het biedt voor mens, maatschappij en milieu. Wat deelmarktplaatsen hiermee van doen hebben en waarom dergelijke concepten een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan innovatief ondernemen. Zij vertelt ook wat meer over FLOOW2 World’s Reset Button; dé business-to-business deelmarktplaats waarop bedrijven en instellingen materieel, maar ook kennis en kunde van medewerkers onderling kunnen delen.
Daan Weddepohl – Peerby.com
Peerby is een bedrijf dat gelooft in “wij” en niet alleen maar in “ik”. Door mensen met elkaar in contact te brengen en te laten delen biedt het een alternatief op de wegwerpcultuur. Internetondernemer en eigenaar van peerby.comDaan Weddepohl weet als geen ander hoe een peer-to-peer economie in elkaar steekt en vertelt ons het inspirerende succesverhaal van zijn start-up in de deeleconomie. Daan heeft al meerdere prijzen in de wacht gesleept met zijn innovatieve deelwebsite voor consumenten.
  
Locatie
De bijeenkomst wordt gehouden bij Van der Valk Hotel Zwolle, Nieuwleusenerdijk 1. Hotel Zwolle is gelegen op bedrijvenpark Hessenpoort aan de noordkant van Zwolle, langs de A28 afslag 21.
 
Aanmelden