Informatiebijeenkomst 10 september voor Agrifoodbedrijven over missie Chili

30-07-2013 \\ Innofood nieuws

 
Op dinsdag 10 september a.s. organiseert Oost NV een informatiebijeenkomst over de kansen voor agrofoodbedrijven in Chili. Belangstellenden kunnen zich laten informeren over de mogelijkheid om deel te nemen aan de agrofoodmissie voor bedrijven naar Chili in de eerste week van november 2013.
 
Programma 10 september
15:00   Jurgen Sonneborn, Oost NV
Introductie agrofood missie naar Chili in het kader van het project Feeding the planet
 
15:25   Christophe Desplas, ProChile
Introductie over het land Chili, de cultuur, kansen etc.
 
15:50   Carel van Oosterzee, Nsure
Nsure biedt testen aan voor diverse kwaliteitseigenschappen in fruit, groente en boom- en sierteeltproducten.  Ze zijn actief in Chili en delen met ons hun praktijk ervaringen.
        
16:15 Huub Schepers en Romke Wustman, Wageningen Universiteit
Informeren over WUR projecten in Chili en het expertisecentrum WageningenUR/Chile
 
16:40 Afsluitende borrel
 
Tijdens de bijeenkomst zijn ook vertegenwoordigers van  INIA aanwezig.
INIA is het voornaamste Chileense Agricultural onderzoeksinstituut.
Tijdens de borrel bestaat er de mogelijkheid de vertegenwoordigers van INIA en Chileense aardappeltelers te ontmoeten.
 
Locatie: Wageningen, exacte locatie volgt
 
Deelnemen: meld u dan uiterlijk 6 september 2013 aan via Jurgen.Sonneborn@oostnv.nl
 
 
 

Agrofood technologiemissie Chili november 2013

  • Chili is kansrijk voor de sector  voedings- en genotmiddelen.
  • Chili is zeer actief in de internationaal handel door vele vrijhandelsakkoorden.
  • Chili kent een landbouwstrategie gericht op waarde toevoeging en export.
 
Ontwikkelingsmaatschappij Oost NV organiseert in samenwerking met twee Europese topregio’s in agrofood (Lombardije uit Italië en Languedoc Roussillon uit Frankerijk)  een missie voor bedrijven naar Chili. Deze missie biedt kansen voor Nederlandse agrofood bedrijven die over kennis en producten beschikken die de Chileense bedrijven extra toegevoegde waarde en efficiency kunnen opleveren.
  
Focus sectoren
Deze missie richt zich met name op de kansrijke sectoren: zuivel, groenten & fruit en het verwaarden van agrarische reststromen.
 
Programma (onder voorbehoud)
Het programma zal bestaan uit een matchmaking in Santiago de Chili met bedrijven en een seminar/ en matchmaking programma in het zuiden van Chili. We streven ernaar om afhankelijk van de behoefte van uw bedrijf ook individuele programma onderdelen op te nemen zoals bedrijfsbezoeken.
Nadere details over het programma volgen binnenkort
  
Wanneer: 4 tot en met 8 november 2013
  
Aantal deelnemers uit Nederland: maximaal 5 bedrijven
  
Kosten: Wij richten ons op het MKB en willen de kosten daarom zo laag mogelijk houden. Een tegemoetkoming in de reiskosten behoort tot de mogelijkheden.
  
Project Feeding the Planet Oost NV is partner in het Europese project ‘Feeding The Planet: EU Bio Food Clusters on the World Stage’. Dit project – gefinancierd door de Europese Commissie (DG Enterprise Industry) – valt binnen het Kaderprogramma voor concurrentievermogen en innovatie (CIP) en is gericht op het versterken van samenwerking tussen Europa en grote spelers buiten de EU op agrofood en biotechnologie. De Europese partnerregio’s zijn: Oost NV/ Food Valley NL, Parco Technologico Padano, Lombardije (Italië) en Agropolis International, Languedoc Roussillon (Frankrijk). Deze regio’s willen gezamenlijk hun expertise verkopen en daardoor internationale business kansen creëren en zakenrelaties bevorderen in India, de Verenigde Staten, Brazilië en Chili.