Ikea haalt voor zekerheid gehaktballen uit schappen

25-02-2013 \\ Innofood nieuws

 

Meubelketen Ikea heeft voor de zekerheid een partij Zweedse gehaktballen uit de Nederlandse supermarktschappen gehaald. Er zou paardenvlees in kunnen zitten. Een woordvoerder kon maandag niet aangeven hoe groot die partij is en in welke winkel de balletjes zijn beland.

 

De meubelketen heeft de testresultaten van Tsjechische autoriteiten bekeken, die meldden paardenvlees te hebben gevonden in de gehaktballetjes. ‘Daar was sprake van een indicatie dat mogelijk paardenvlees aanwezig zou kunnen zijn.’ Het betreft een bepaalde partij. Die hele partij wordt nu verwijderd uit de Swedish Food Markets, het supermarktje van Ikea.

De ballen uit deze batch werden toch al niet geserveerd in de restaurants. Volgens de Nederlandse zegsman heeft Ikea onlangs een aantal vleesproducten getest op aanwezigheid van paardenvlees. ‘Daar is toen geen spoor van gevonden. Om die uitslag te valideren, wordt het onderzoek herhaald.’De uitslag daarvan volgt binnen enkele dagen. Ook in andere Europese landen zijn de balletjes uit de handel gehaald, zei een Ikea-zegsman in Tsjechië. De partij is onder meer verkocht in Nederland, Tsjechië, Groot-Brittannië, Portugal en België, zei de Tsjechische woordvoerder. Ook in Italië zijn de balletjes uit de Ikea-schappen gehaald.

 

Bron: ANP / Vleesmagazine