IJsbeer op verpakking Coca-Cola voor goed doel

21-01-2013 \\ Innofood nieuws

 

DONGEN – Coca-Cola gaat met het Wereld Natuur Fonds (WNF) campagne voeren voor bescherming van de Noordpool, het leefgebied van de ijsbeer. De beer is in reclamespotjes van de frisdrankfabrikant te zien en komt op de verpakking te staan. “IJsberen passen goed bij ons.”

 

Het WNF en Coca-Cola werken al sinds 2007 samen om de bedrijfsvoering van Coca-Cola te verduurzamen en belangrijke zoetwatergebieden te beschermen. Daarvoor zijn afspraken gemaakt over het verminderen van het watergebruik, duurzame landbouw, en verlagen van de CO2-uitstoot. Sinds 2004 heeft het bedrijf de uitstoot al met 9 procent vermindert, maar dat is nog te weinig, zegt Coca-Cola. Doel van de zogenaamde Arctic Home-campagne die eerder in 2011 is opgestart is om geld in te zamelen. In 2014 en 2015 wordt de campagne herhaald.

Icoon
De ijsbeer was al in de beginjaren van Coca-Cola een icoon in de campagnes, zegt directeur Hessel de Jong van de frisdrankfabrikant. “Net als de Kerstman. Daarom passen ijsberen ook zo goed bij ons. Wij hebben een belangrijke maatschappelijke rol te vervullen. We moeten op het gebied van duurzaamheid een voorloper zijn.” Naast een afbeelding van de ijsbeer staat op de nieuwe Coca Cola-verpakkingen ook hoe consumenten kunnen helpen het leefgebied van ijsberen te beschermen.

 

Bron: Levensmiddelenkrant  / Out.of.Home Shops