Huuskes vervangt kunststof door cellulose

05-02-2013 \\ Innofood nieuws

 

Huuskes heeft met celluloseverpakkingen een alternatief gevonden voor de kunststofverpakkingen en introduceert deze de komende tijd in fases. De celluloseverpakkingen zijn minder belastend voor het milieu en geschikt voor het verpakken van zowel verse, houdbare als convenience producten. Dat meldt Food Hospitality.

              

Dit meldt de leverancier uit Enschede in haar eigen magazine Fresh. In 2010 is er binnen Huuskes een project gestart om onderzoek te doen naar goede alternatieven voor de huidige kunststofverpakkingen. “We denken een goede en duurzame oplossing te hebben gevonden met de celluloseverpakkingen”, meldt Huuskes in het magazine.

 

Voor alle regeneertechnieken

Cellulose wordt gewonnen uit houtsnippers en door de recycling van karton en papier. De combinatie van deze twee componenten als pulp en nieuw ontwikkelde technieken, hebben geleid tot de realisatie van celluloseverpakkingen die geschikt zijn voor het verpakken van verse, houdbare en convenience producten. Uniek, met dezelfde eigenschappen en afmetingen als de huidige kunststofverpakkingen en voor alle regenereermethodieken geschikt, aldus de leverancier.

 

Zorgtotaal

De laatste testen en onderzoeken zijn met succes afgerond, aldus Huuskes, die de celluloseverpakkingen op de beurs Zorgtotaal presenteert.

 

Bron: Food Hospitality