Honderd Bio+ voedselpakketten voor cliënten Leger des Heils

19-02-2013 \\ Innofood nieuws

 

 
Op 18 februari overhandigde Bio+ honderd biologische voedselpakketten aan het Leger des Heils, bedoeld voor cliënten in en rond Apeldoorn. Dit doet Bio+ in het kader van de ‘Doe Vriendelijk Dag’. Het Leger des Heils deelde afgelopen jaar ruim 10.000 voedselpakketten uit in heel Nederland en kan deze donatie daarom goed gebruiken.
 
10.000 voedselpakketten
Bij het Leger des Heils wordt regelmatig gevraagd om steun door middel van een voedselpakket. Het gaat om bezoekers van korpsen (kerken) en buurtsteunpunten maar ook om cliënten die door het Leger worden begeleid. Deze mensen hebben door allerlei omstandigheden (tijdelijk) moeite om hun hoofd boven water te houden. Een voedselpakket biedt niet alleen gezonde voeding maar geeft ook een steun in de rug zodat mensen het gevoel hebben er niet alleen voor te staan.  Het Leger des Heils deelde afgelopen jaar ruim 10.000 voedselpakketten uit en kan de donatie van Bio+ daarom goed gebruiken.
 
Bio+
Bio+ is aanbieder van biologische producten in diverse supermarkten. Als logisch vervolg op de eigen campagne ‘Goede Groene Daden’ stelt Bio+ graag voedselpakketten ter beschikking. “Biologische producten zijn over het algemeen ook erg gezond omdat er geen kunstmatige stoffen zijn toegevoegd. In het kader van ‘Doe Vriendelijk Dag’ doen wij graag een ‘Goede Groene Daad’ voor cliënten van het Leger des Heils”, aldus Henk Gerbers, voorzitter van Stichting Merkartikel Bio+.
 
Overhandiging
Henk Gerbers van Bio+ overhandigde het eerste pakket maandagochtend 18 februari aan Renate Modderkolk in het Buurtsteunpunt Zuid van het Leger des Heils in Apeldoorn. Renate Modderkolk is één van de cliënten van Het Leger des Heils. “Ik ben erg blij met het pakket. De producten zijn lekker divers en ik ben dol op pasta, dat zit er ook in. Zelf kan ik biologische boodschappen niet betalen, maar ik vind het heel logisch dat biologische producten wat duurder zijn als je kijkt naar het productieproces.”