Hollywood in de ban van het Alkaline-dieet

19-01-2013 \\ Innofood nieuws

 

AMSTERDAM – Beroemdheden als Gwyneth Paltrow, Kirsten Dunst, Jennifer Aniston en Victoria Beckham zijn fan van het Alkaline-dieet meldt nu.nl. Onder andere Victoria Beckham en Jennifer Aniston zweren bij het Honestly Healthy Alkaline Programme.
 
Bij dit dieet eet men overwegend alkalische voedingsmiddelen om de pH-waarde van het lichaam tussen de 7,35 en 7,45 te houden. Het programma zou onder meer helpen tegen hoofdpijn en slapeloosheid, meer energie geven en voor gewichtsverlies zorgen.
 
Het strikte regime bant zetmeelhoudende granen, zuivelproducten, vlees, vis en schelpdieren zoveel mogelijk uit het dieet. Ook thee, koffie, frisdrank en alcohol staan op de verboden lijst. Maar liefst 70 procent van de voeding moet bestaan uit alkalische producten; dit komt vooral neer op groenten en fruit.
 
Bieten walnootdip

 

Van heel Hollywood lijkt mevrouw Beckham het meest in de ban. Ze is erg enthousiast over het alkalische kookboek Honestly Healthy. ‘Ik houd van dit gezonde kookboek’, aldus Victoria Beckham op Twitter. Als drukke moeder van vier kinderen vindt ze het echter lastig om zich aan dit dieet te houden. Daarom zorgt ze voor snacks die gemakkelijk mee te nemen zijn, zoals bieten walnootdip, rauwe lijnzaadcrackers en zelfgemaakte mueslirepen.

 

Bron: AGF