Hoe succesvol wordt de Twentsche Foodhal?

03-11-2017 \\ Uit onze regio

 

Foodfestivals en foodhallen schieten (nog steeds) als paddenstoelen uit de grond. Na kritiek op de foodhal in Rotterdam, rijst de vraag of deze fenomenen ook toekomstbestendig zijn. Dat valt of staat met het steeds blijven boeien van bestaande en nieuwe bezoekers. Hoe zal dat in Enschede gaan verlopen?

 

Food Festival smaakt naar meer

In 2015 zijn Jarno Bruggeman en Erik Wooldrik min of meer uit hobby met hun food truck festival in Hengelo begonnen. Het bleek een schot in de roos en smaakte naar meer. Naast de foodfestivals in de regio Twente, onder de naam Stoer Voer, was er behoefte aan een permanente plek. Die werd in 2016 gevonden in de oude Polaroidfabriek in Enschede. Een deel van de fabriek, die verder dienst doet als een multifunctionele ruimte voor andere bedrijven, wordt omgetoverd tot Twentsche Foodhal.

 

Regio food heeft voorrang

Om het Twentsche karakter goed te onderstrepen hebben de heren Bruggeman en Wooldrik zich ten doel gesteld dat bij de start minimaal 30% van de hoofdingrediënten uit een straal van 40 kilometer rondom Enschede zou moeten komen. Daar horen ook producten uit Duitsland bij. Wellicht is het met het oog op het trekken van Duitse gasten ook echt interessant om een paar goede Duitse streekproducten in huis te halen.

 

Twentse ondernemers

De eerste tien ondernemers, die gaan starten in de Twentsche Foodhal, komen uit Twente. Zij worden zoveel mogelijk gestimuleerd en begeleid bij het gebruiken van typische streekproducten. Eén van die producten zou Meat Your Veggies van Bolscher uit Enschede kunnen zijn. De producten, op dit moment hamburgers, bestaan voor 50% uit vlees en 50% uit groenten. Dit nieuwe product, helpt klanten om op een smakelijke manier vlees te minderen en de groenteconsumptie te verhogen. Ideaal als lunchgerecht of als onderdeel van een complete maaltijd en daarmee passend bij de foodhal.

 

Platform voor horeca Twente

Moet de horeca in Twente nu vrezen voor de nieuwe foodhal? Zeker niet! Horecaondernemers worden juist aangemoedigd om, wellicht ook tijdelijk of als pop-up restaurant, hun kunsten te vertonen in de Twentsche foodhal. Dit kan de aandacht op een positieve manier vestigen op het eigen restaurant. Daarmee kan de foodhal ook gezien worden als horeca platform, waar nieuwe concepten worden uitgeprobeerd. Begin september was op het Enschedese Proef Eet al een voorproefje te zien, dat meteen werd beloond met de publieksprijs. Dat smaakt duidelijk naar meer!

 

Begin november opent de Twentsche Foodhal haar deuren.