Het is theetijd

24-07-2013 \\ Innofood nieuws

In de VS groeide de theeverkoop in 2012-2013 met 18 procent. Ook de variatie in theesmaken groeide met vijf procent, zo blijkt uit cijfers van NPD. Steeds meer grote koffieketens als Starbucks maken nu echt serieus werk van thee, en zeggen: ‘We gaan met thee doen, wat we ook met koffie hebben gedaan’.

In de supermarkten is de thee-trend al langer duidelijk in cijfers waarneembaar. De afgelopen zes jaar is de omzet ervan gegroeid met 58 procent, van 2,4 miljard naar 3,8 miljard.

De groei van thee bij foodservice en fastfoodketens is echter recenter. ‘Dat komt gedeeltelijk omdat we al bijna het uiterste uit koffie hebben gehaald’, aldus Kathy Hayden, analist bij Mintel tegen Advertising Age.

 

Nieuwe smaken

De variatie in thee in foodservice wordt steeds groter. In 2010 waren de meest aangeboden smaken in fastfood en fast casual restaurants nog chai, groene thee en frambozenthee, zo blijkt uit cijfers van Technomic. Maar in 2012 begon een nieuwe smaak flink te groeien: zoete thee. In 2012 werden maar liefst 7,7 procent van alle theesmaken ‘zoete thee’ genoemd, vergeleken met 3,6 procent in 2010. Andere nieuwe smaken zijn oolong, kruidentheeën, en gemixte thee en fruit smaakjes.

 

 

Lees hier het volledige artikel op de site van FSIN