Het beste van twee boontjes…

22-04-2013 \\ Innofood nieuws

                       

 

                        

 
Ontdek twee nieuwe koffiespecialiteiten bereid met soja, lekker zacht en licht verteerbaar
 
Het bereiden van koffie met soja wordt steeds populairder. Via het trendy Londen en het hippe New york is de vraag naar sojaccino’s en sojalatte’s de laatste jaren flink toegenomen. De trend is via toeristen nu ook overgewaaid naar Nederland. Hippe koffietentjes, professionele barista’s en latte-art, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Het gewone ‘bakkie pleur’ verdwijnt snel uit het straatbeeld. Steeds meer liefhebbers van cappuccino of latte gaan tegenwoordig voor een plantaardige variatie met sojadrink. Geen hype maar een ware trend. Koffie met soja staat op de kaart!
 
Nieuw! Ontdek Alproccino en Alprolatte
Kies jouw favoriete koffie met de plantaardige sojadrink van Alpro; de perfecte match. Lekker, licht verteerbaar en arm aan verzadigde vetten.
 
Alproccino: je favoriete koffie met een lekker luchtig schuimlaagje erop: romig, licht verteerbaar en plantaardig. Qua smaak wat zoeter dan je gewend bent. Heb je eenmaal een Alproccino geproefd, dan ben je verkocht…
Alprolatte: een heerlijke, romige latte gemaakt door de perfecte combinatievan espresso met een flinke scheut opgeschuimde sojadrink. De smaaksensatie voor alle latte lovers! Alproccino en Alprolatte combineren ‘‘the best of both worlds’’: een lekkere koffie met al het goede van soja. Een heerlijke en gezonde variatie op je dagelijkse koffiemoment.
 
Twee boontjes met elk hun eigen verhaal
Meer interessants over koffie & soja
Soja- en koffiebonen lijken erg op elkaar; al is soja een peulvrucht en koffie een bes die aan struiken en zelfs bomen groeit. Er zijn drie hoofdsoorten koffie: liberica, robusta en de bekendste, arabica. Bij koffieplantages denkt iedereen aan Zuid-Amerika, maar er komen ook veel bonen uit Afrika en Azië. Vooral Vietnam is een echt koffieland. Net als wijn is koffie een ambachtelijk product, afhankelijk van grond, zon, regen en planthoogte. Ook soja wordt net als koffie royaal verbouwd. Alpro gebruikt duurzaam geproduceerde soja uit Frankrijk, Canada en China. Onder hoge druk en temperatuur worden alle voedzame stoffen uit de sojabonen gehaald en vermengd met water. De       belangrijkste voordelen: soja bevat veel natuurlijke eiwitten en heeft een neutrale smaak.
 
Wist je dat?
De 4 M’s van kwaliteitskoffie
de Melange – herkomst en versheid kun je herkennen in aroma’s en de boon
de Molen – elke zetmethode heeft zijn eigen maling
de Machine – de druk is 8 bar, water op 96 C en 8 gram gemalen koffie per kopje
de Meester – met liefde en kennis gemaakt door een echte vakman!
 
Sojaccino’s en Sojalatte’s `zijn bereid met Alpro voor de beste smaak en zijn verkrijgbaar bij elke CoffeeCompany, DE Cafe, Starbucks, Doppio espresso, Coffee Lovers en nog veel meer koffiebars. Wil je gaan voor de totale beleving van Alproccino & Alprolatte? Ga dan snel naar een van de Kaldi stores of gebruik de storelocator op http://www.alpro.com/nl/koffie voor een koffiezaakje bij jou in de buurt.
 
Over Alpro
Alpro is een bedrijf met een visie. Een visie van een wereld waarin we meer plantaardig eten. Dat is gezond, duurzaam en beter voor de planeet. Onze ontdekkingsreis begon meer dan 30 jaar geleden met soja. Soja is van nature gezond en voedzaam, en we kunnen er heerlijke plantaardige variaties op melk, yoghurt, room, vleesvariaties en margarine van maken. Zo bieden we iedereen de kans om vaker te genieten van heerlijke plantaardige producten. Amandel- en hazelnootdrinks vonden onlangs de weg naar ons altijd groeiende assortiment – en zo gaan we nog wel even door!