Hero toont een nieuw gezicht

17-04-2013 \\ Innofood nieuws

 

Breda – De makers van cassis en jam zijn een nieuwe koers gaan varen en hebben besloten om hun verantwoordelijkheid te nemen op het gebied van eerlijke producten. Het bedrijf dat volgend jaar 100 jaar bestaat, gaat terug naar haar oorsprong en kiest voor de kracht van fruit. De verfrissende visie van Hero waarin de natuurlijke kracht van fruit de boventoon voert, komt duidelijk naar voren in haar nieuwe commercials. De commercials zijn puur en simpel. Net zoals de nieuwe producten, dus zonder onnodige toevoegingen.
 
 
Hero heeft innovatiebureau Flare gevraagd om mee te denken over de nieuwe strategie en bijbehorende productproposities. Door één op één te praten met veel verschillende consumenten, werd al snel duidelijk dat consumenten de valse beloftes van veel producenten zat zijn. Vaak te mooie marketingpraatjes en producten met additieven die veel beloven maar uiteindelijk niets toevoegen.
 
 
Reclamebureau Fitzroy Amsterdam werd vervolgens door Hero benaderd om de nieuwe strategie creatief vorm te geven. “Hero stond voor een bijzondere uitdaging: Hoe zet je de nieuwe producten zoals ‘Hero Kokoswater’ en ‘Hero Bevroren Fruit op een stokje’ in de markt zonder valse beloftes en de bekende reclametrucjes”, aldus Chris Alders van Fitzroy. Design bureau PROUDdesign heeft de nieuwe Hero propositie doorvertaald naar passende verpakkingen.
 
 
Eerlijke communicatie vertaald in TVC
‘Hero Kokoswater’ is een relatief nieuw product in het koelschap. Vooral bekend bij mensen met een volbewuste levensstijl waarbij voeding een grote rol speelt in het dagelijks leven. Een natuurlijke dorstlesser, waarbij de voor sommige mensen, weeïge smaak van het water van een jonge groene kokosnoot wordt verzacht door puur fruitsap. Hero’s ‘Bevroren fruit op een stokje’ is een fruitijsje in de smaken appel/peer en sinaasappel met minimaal 89% fruit en een heel klein beetje suiker voor een betere structuur. Zoveel mogelijk fruit op een stokje en gelijk een lekker ijsje.
 
 
TVC
Het nieuwe gezicht van Hero is voor het eerst zichtbaar in de TVC van ‘Hero Bevroren fruit op een stokje’ en ‘Hero Kokoswater’. De producten en ingrediënten worden close-up in beeld gebracht. “Met deze manier van filmen proberen we onze liefde voor fruit duidelijk te maken. We zitten als het ware op het fruit”, aldus Yorick van Baarsel, Marketing Manager Hero. De commercials zijn de eerste uitingen van de nieuwe producten. Maar het gezicht van Hero gaat zich in de komende maanden en jaren nog vormen. Nieuwe producten worden in beeld gebracht zonder onnodige toevoegingen. Want dat is Hero.
 
 
Kijk voor meer informatie op: www.hero.nl