Heineken-directeur ziet slagveld langs de grens

19-09-2013 \\ Innofood nieuws

NIEUWVEEN – In de grensstreek wordt vele malen minder bier, wijn en sterke drank verkocht. Een bloedbad, zo noemt Heineken-topman Philip de Ridder het.

Vanaf 1 januari 2014 wordt de accijns op alle alcoholhoudende dranken verhoogd met 5,75 procent. Eerst was het plan om de heffing op bier en wijn 14 procent en 5 procent op sterke drank te verhogen. In de Miljoenennota die gisteren op Prinsjesdag werd gepresenteerd is deze verhoging losgelaten. Toch vindt De Ridder het nog steeds 5,75 procentpunt te veel, zegt hij in een interview met De Telegraaf. Er wordt in de grensstreek veel minder bier, wijn en sterke drank verkocht. Het is een bloedbad geworden, concludeert De Ridder.

Strijden
Heineken ageerde eerder ook al tegen hogere accijnzen op bier. De brouwer sloot aan bij een eerder protest tegen stijgende bierbelasting door op een half miljoen kratten een kartonnen deksel te doen die consumenten vraagt een petitie tegen de accijnsverhoging te tekenen. Die is al door 60.000 mensen getekend, zegt De Ridder. Heineken strijdt door volgens de topman, zeker omdat het draagvlak van het kabinet in de Eerste Kamer twijfelachtig is. De Ridder verwacht steun van D66 en CDA die tegen hogere accijnzen zijn.

  

Bron: De Telegraaf / Out-of-home-shops