HEERLIJK10Daagse van start met recordaantal toprestaurants

25-04-2013 \\ Innofood nieuws

 

Stuntprijzen restaurants brengen consument in beweging
 
 
 
Rotterdam – HEERLIJK10Daagse geeft ‘culinaire levensgenieters’ de kans om tegen een aantrekkelijke prijs te genieten van een lunch of diner bij de beste restaurants van Nederland. De derde editie van de HEERLIJK10Daagse vindt plaats van 7 t/m 16 mei. Reserveren is mogelijk vanaf 20 april. Het culinaire evenement heeft maar liefst 21% meer sterrenrestaurants weten te trekken ten opzichte van vorig jaar. Daarbij is het aantal tweesterrenrestaurants verdubbeld.  In totaal telt deze editie van de HEERLIJK10Daagse 52 Michelinsterren.
 
Toprestaurants
Dit jaar nemen ook weer diverse toprestaurants deel aan de HEERLIJK10Daagse. Topzaken zitten verspreid over het hele land, zoals onder andere: Aan de Poel** (Amstelveen), Parkheuvel** (Rotterdam), Calla’s* (Den Haag), Deeg (Utrecht), Tout à Faît* (Maastricht), Restaurant ML* (Haarlem), Flinstering (Breda), De Zevende Hemel (Groningen), De Steenen Tafel (Arnhem),  Librije’s Zusje** (Zwolle), Eindeloos (Leeuwarden), De Lindehof* (Nuenen), De Molen* (Kaatsheuvel), Paul Fagel Arsenaal (Naarden) en Dorset (Borne). Voor deze editie van de HEERLIJK10Daagse is, ten opzichte van de vorige editie, het aantal deelnemende sterrenrestaurants met 21% toegenomen. Maar liefst 52 Michelinsterren hebben zich voor deze editie aangemeld en daarbij is het aantal tweesterrenrestaurants met 50% gestegen. 

Groei
De in maart uitgebrachte cijfers van het CBS tonen een voorzichtig herstel aan in de restaurantsector. In het laatste kwartaal van 2012 laten de cijfers een omzettoename zien van 3%, ten opzichte van 2011. “We merken sinds november vorig jaar dat de markt weer langzaam aantrekt, initiatieven als HEERLIJK10Daagse brengen de consument in beweging. Creativiteit wordt in deze tijden vereist van de restaurateurs,” aldus Lex Gasseling van restaurant Fris in Haarlem en voorzitter van JRE Nederland (Jeunes Restaurateurs d’Europe). Het evenement HEERLIJK10Daagse groeit zelfs aanzienlijk harder dan de algehele markt, in een half jaar tijd steeg het aantal boekingen met 30%.

 
Eerste asperges in mei
De asperge wordt normaal gesproken geserveerd in maart. Door de aanhoudende kou zou het zomaar zo kunnen zijn dat pas in mei, tijdens de HEERLIJK10Daagse, op grote schaal de asperges op het bord te zien zijn. “De eerste asperges steken bijna hun kop boven de grond , tijdens de HEERLIJK10Daagse is er volop aanbod én gaan we de mooiste gerechten maken. Iets waar ik als chef erg naar uit kijk,”  aldus Erik van Loo van tweesterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam.
 
Voordelig culinair genieten
Gasten worden tijdens HEERLIJK10Daagse verwend in het restaurant met een driegangen menu. Voor slechts € 20,- per persoon kunnen gasten genieten van een driegangen lunch en voor € 25,- per persoon van een driegangen diner. Sterrenzaken mogen een toeslag van € 10,- per ster berekenen.
 
Reserveren
Voor de eerste editie van 2013 kunnen gasten vanaf zaterdag 20 april een tafel reserveren bij de aangesloten toprestaurants. Reserveren kan via de website www.heerlijk10daagse.nl.