HEERLIJK10Daagse breidt uit met een speciale STAR edition

06-03-2013 \\ Innofood nieuws

 

 

Dit jaar 3 edities van HEERLIJK10Daagse
 
Rotterdam – HEERLIJK.nl breidt het aantal edities van de HEERLIJK10Daagse in 2013 uit naar drie edities. In september vindt de eerste STAR edition plaats, een concept dat op hoger niveau gepositioneerd wordt en bedoeld is voor een specifiekere doelgroep. De exacte details worden later dit jaar bekend gemaakt.
 
HEERLIJK10Daagse 2013
In 2013 is wederom ruimte voor de reguliere edities van HEERLIJK10Daagse. De eerste editie is van 7 tot en met 16 mei. Restaurants kunnen zich vanaf vandaag inschrijven om deel te nemen aan HEERLIJK10Daagse. De najaarseditie vindt plaats van 5 tot en met 14 november.
 
STAR edition
De eerste HEERLIJK10Daagse STAR edition vindt plaats van 16 tot en met 25 september. Het is een concept dat op een hoger niveau wordt gepositioneerd en is bedoeld voor een specifiekere doelgroep. ‘De exacte details worden later dit jaar bekendgemaakt’, aldus initiatiefnemer Arthur Bassant.
 
Marktaandeel
Bassant: ‘In 2012 deed Misset Horeca onderzoek naar toprestaurants die deelnamen aan actieweken. Daaruit bleek dat HEERLIJK10Daagse snel marktaandeel verovert. Na de allereerste editie vorig jaar mei liepen we nog maar 9 procent achter op Restaurant Week. Deze start heeft een mooi vervolg gekregen met een groei van 30 procent aan reserveringen ten opzichte van de eerste editie.’
 
Concept
Tijdens HEERLIJK10Daagse kunnen gasten genieten in het restaurant met een driegangen menu.  Gasten betalen bij de deelnemende restaurants 20 euro voor een driegangen lunch en 25 euro voor een driegangen diner. Sterzaken berekenen een toeslag van 10 euro per ster.