Hanneke Haites, verpakkingsvrije winkel BioLokaal Coevorden: “Het is fantastisch gelukt”

21-12-2015 \\ Uit onze regio


RTV Drenthe heeft een reportage gemaakt bij BioLokaal Coevorden. Deze verpakkingsvrije winkel opende op 28 november haar deuren aan de  Bentheimerstraat 3. Initiatiefnemer is Hanneke Haites. Ze legt in de reportage onder meer uit hoe klanten boodschappen kunnen doen in de winkel. Volgens RTV Drenthe lijkt het concept in korte tijd al aan te slaan in Coevorden.

De verslaggever stelt ook wat vragen aan één van de klanten van BioLokaal. Klant Christel Peters: ‘Het ziet er heel overzichtelijk uit. We zijn erg blij dat er een biologische winkel hier in de buurt is gekomen. We eten heel graag gezond en we moesten altijd naar heel veel verschillende winkels in verschillende plaatsen. Dat kost gewoon veel tijd. En hier is gewoon alles bij elkaar en dat is heel fijn.’

Hanneke Haites: ‘Het is hier nog nooit gedaan. Het is nieuw, dus dat was pionieren hier. Je weet niet hoe de mensen er op gaan reageren, maar het is fantastisch gelukt.’ De winkel kon met behulp van een crowdfundingcampagne gerealiseerd worden, deze campagne is afgesloten op 38.385 euro.

Bron: RTV Drenthe / Biojournaal