HAK wint zilveren Effie Award

02-11-2016 \\ Innofood nieuws

Prestigieuze reclameprijs voor ‘Bonen erbij’ campagne

Groentefabrikant HAK heeft met haar ‘Bonen erbij’ campagne gisteravond een Zilveren Effie gewonnen. De Effie Awards worden jaarlijks uitgereikt voor de meest effectieve reclamecampagnes.

Groentefabrikant HAK heeft met de ‘Bonen erbij’ campagne een zilveren Effie gewonnen. HAK mocht de tweede prijs voor meest effectieve reclamecampagne gisteravond tijdens een feestelijke uitreiking in het Concertgebouw in Amsterdam in ontvangst nemen.

HAK voert al sinds begin 2015 campagne om het eten van bonen weer op de kaart te zetten. Want hoewel bonen gezond en lekker zijn vinden veel Nederlanders het nog altijd lastig om ze vaker op het menu te zetten. Bonenboegbeeld Herman den Blijker breekt daarom in op de vaste maaltijdroutines van Nederlandse huishoudens. De campagne laat op een ludieke en verrassende wijze zien dat het niet moeilijk hoeft te zijn om vaker peulvruchten te eten: je kunt ze makkelijk toevoegen aan bestaande maaltijden in je weekmenu. ‘Bonen erbij’ is het motto.

Groei in bonen

De vakjury prees de groentefabrikant om de effectiviteit van de campagne: HAK is hard op weg om van Nederlanders echte bonen(vr)eters te maken. HAK realiseerde sinds de start van de campagne een stijging van 18% in verkoopvolume, wat een stimulans betekende voor de totale bonenmarkt die met 15% groeide. Als het aan HAK ligt is het einde van de groei nog niet in zicht. Nicole Freid, Directeur Marketing & Innovatie van HAK: “We zijn nog lang niet klaar met bonen. We verwachten dat onze nieuwste bonen en bonenschotels in stazak de groei in peulvruchten alleen maar zullen stimuleren.

Met deze producten trekken we een jongere doelgroep die gezond eten en gemak aanspreekt. Met onze campagnes en innovaties hopen we de boon verder te populariseren en de consumptie van bonen nog verder te vergroten.”

De Effies zijn wereldwijd de meest prestigieuze vakprijzen voor de marketing- en reclamebranche en worden jaarlijks toegekend aan de meest effectieve reclamecampagnes. De campagne ‘Hoe HAK van Nederlanders bonen(vr)eters maakt’ is gerealiseerd door reclamebureau ETCETERA in samenwerking met Creative Venue PR, Initiative Media en Social Embassy.