Grootste Amerikaanse brouwerij wordt afvalvrij

29-07-2013 \\ Innofood nieuws

De grootste brouwerij in de Verenigde Staten, de Golden-vestiging van MillerCoors, wordt helemaal afvalvrij. De productieprocessen binnen dit bedrijf worden dusdanig aangepast, dat er geen afval meer vrijkomt. Al het afval dat vrijkomt bij de productie van zo’n 22 miljoen vaten bier per jaar wordt opnieuw gebruikt of gerecycled. Het is de vijfde en grootste vestiging van MillerCoors die afvalvrij wordt en dat is allemaal te danken aan een ambitieuze techneut.

135 ton afval per maand
MillerCoors produceert per maand ongeveer 135 ton aan afval. Dit heeft een impact op het milieu, maar kost ook veel geld. Dankzij een veranderde infrastructuur kunnen alle producten die normaal gesproken bij het afval belanden, nu worden omgezet in iets nuttigs. Glas, karton, plastic, metaal en granen worden hergebruikt. Afval uit het cafetaria en van de vloer wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken.

Techneut met een goed idee
Het idee om afvalvrij te worden kwam van Kelly Harris, een techneut die in de vestiging in Trenton, Ohio, werkt. “In 2008 stelde het bedrijf als doel om de hoeveelheid binnen vijf jaar met 15 procent te verminderen. Ik dacht, dat kan beter. Als ik een doel voor mezelf stel, dan kan ik daar ver in gaan.” Hij ontwikkelde een afvalverminderingsplan en implementeerde dit. Zo werd de vestiging in Trenton afvalvrij.

  

Lees hier het volledige artikel op Het Kan Wel