Grondlegger Cradle to Cradle spreekt op Empack

20-02-2014 \\ Innofood nieuws

Grondlegger Cradle to Cradle spreekt op Empack ‘s-Hertogenbosch
Op 2 & 3 april vindt de grootste verpakkingsbeurs van de Benelux plaats in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. Op Empack worden verschillende actuele verpakkingsthema’s uitgelicht in 5 focusgebieden. Eén van deze gebieden is ecoPack;  volledig toegespitst op milieuvriendelijk verpakken. Prof. Dr. Braungart, één van de grondleggers van het Cradle to Cradle principe zal binnen dit thema een keynote lezing verzorgen.   
 
Prof. Dr. Braungart is oprichter en wetenschappenlijk directeur van EPEA International Umweltforschung in Hamburg (DE) en mede-oprichter van Mc Donough Braungart Design Chemistry  in Charlottesville, Virginia (US). Beide organisaties omarmen intelligente, esthetische en eco-effectieve productontwerpen en optimaliseren deze producten binnen het Cradle to Cradle principe. Sinds 2008 heeft Braungart een leerstoel aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam waar hij als bijzonder hoogleraar de masterclass Cradle to Cradle onderwijst.
 
De kern van het Cradle to Cradle principe is het ontwerpen van producten op een manier waarop ze terug kunnen keren in de natuur. Deze manier van produceren is volgens Braungart niet alleen goed voor het milieu en dus gezond voor ons, maar tevens bijzonder winstgevend. Multinationals zoals Nike, Ford, Unilever en Herman Miller zijn dan ook een samenwerking met hem aangegaan en produceren nu enkele Cradle-to-Cradle producten. Als één van de grondleggers van het Cradle to Cradle principe is Braungart dé aangewezen persoon om de link met de verpakkingsbranche te leggen. Zijn keynote lezing binnen het ecoPack focusgebied op Empack zal plaatsvinden op 2 april om 15.00 uur.
 
ecoPack staat volledig in het teken van duurzame verpakkingsmethoden, technieken en materialen. Naast ecoPack zijn er nog 4 focusgebieden: print4Packaging, labelTech, het VMT Foodplein en Caps & Closures Lane, bedoeld om vraag en aanbod op de beursvloer gemakkelijk bij elkaar te brengen.  
  
Wilt u meer informatie over of deelname aan Empack ’s-Hertogenbosch dan kunt u contact opnemen met Aukje Bruers: +31 (0)162 408980 / aukje.bruers@easyfairs.comwww.easyFairs.com/EMPACK-NL