Grolsch: wél maximaal één gratis tweede biertje

07-06-2013 \\ Innofood nieuws

 

 

 

ENSCHEDE – Grolsch vindt het ‘heel jammer’ dat Lodewijk van der Grinten, directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) ageert tegen de bonnenactie van Grolsch. De brouwer benadrukt dat gasten minimaal achttien moeten zijn en maar één keer per bezoek een bon in mogen ruilen voor een tweede gratis biertje.

 

Het is juist bedoeld om de cafés weer vol te laten lopen, zegt Grolsch-woordvoerder Helen ter Huurne over de bekritiseerde actie. In augustus kunnen gasten bij deelnemende Grolsch-cafés bonnen inleveren om twee biertjes voor de prijs van één te krijgen. De bonnen worden onder andere verspreid op Facebook en bij sixpacks Grolsch in de supermarkt.

Maximum
In de media, waaronder de Telegraaf, noemt Van der Grinten de promotie ‘walgelijk’ en in strijd met de inspanningen van de horeca om alcoholgebruik onder jongeren terug te dringen. “De actie is volgens de regels van de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken ingericht”, verdedigt Ter Huurne. “Daarbij mogen alleen gasten vanaf 18 jaar maximaal één bon per bezoek inleveren voor twee biertjes Grolsch voor de prijs van één. Zo kunnen consumenten met vrienden en bekenden samen genieten van een glas Grolsch.” De Telegraaf schrijft dat er geen maximum zou gelden.

Blij
De KHN-directeur zegt al tientallen kroegbazen gesproken te hebben die boos zijn over de actie. Ter Huurne: “De ondernemers die wij spreken in de voorbereidende fase van de promotie zijn allemaal bijzonder positief. We dragen bij aan meer bezoeken in de horeca, voordelig voor de klant en voor de ondernemer.”

 

Bron: Out.of.Home Shops