Grolsch logo Grolsche Bierbrouwerij Nederland B.V.

Grolsch viert feest met 400 jaar karakter LIVE

13-05-2015 \\ Over onze leden

Na het vieren van de officiële verjaardag van Grolsch op de brouwerij in Enschede met ruim 1.000 medewerkers en genodigden is het nu tijd voor een nog groter feest….. Zaterdagavond 16 mei 2015 vanaf 20.30 uur is de Oude Markt in Enschede het toneel van ‘400 jaar Karakter LIVE’. Een mooie muziekavond die volledig in het teken staat van het 400-jarig bestaan van Koninklijke Grolsch. Een feest dat door Grolsch in samenwerking met Enschede Promotie wordt georganiseerd.

Programma zaterdagavond 16 mei
DJ Gerard Ekdom, bekend van onder meer 3FM en Serious Request, zal iedereen van harte welkom heten bij 400 jaar Karakter LIVE en zorgen voor een spetterend feest. Daarnaast zijn er optredens van The Kik – Nederlandse (neder)beat band die in het achtste seizoen van de ‘De Wereld Draait Door’ als huisband de talkshow van muziek heeft voorzien. De avond wordt afgesloten door The Memphis Maniacs, mash-up band die afgelopen jaar op alle grote festivals heeft gespeeld en die onverwachte combinaties van (bestaande) tracks uit heel verschillende genres combineren in fantastische mash-ups.

Het programma voor deze avond ziet er als volgt uit:

20:30 uur             Opening door Gerard Ekdom
21.15 uur             The Kik
22.15 uur             Gerard Ekdom
23.00 uur             The Memphis Maniacs
00.15 uur             Einde

Grolsch en Enschede
Grolsch voelt zich nauw verbonden met de Achterhoek en Twente, de regio’s waarin zij is geboren en gehuisvest. Bier is dan ook een product waarbij de oorsprong, de roots mede zorgen voor het karakter dat een bier heeft. De trouwe schare fans die het biermerk in Oost-Nederland heeft, is dan ook één van de redenen dat de brouwer 400 jaar bestaat. Om samen het 400 jarig jubileum te vieren, biedt de brouwer de stad en de regio dit muziekevenement aan.

Burgemeester Fred de Graaf vermeldde in zijn toespraak tijdens de officiële verjaardag op de brouwerij het noaberschap van Grolsch, waarvoor Grolsch ook de zilveren erepenning ontving. ‘Grolsch is een prachtig visitekaartje voor de stad en regio. Het merk draagt in grote mate bij aan de promotie van de regio en Enschede in het bijzonder. Grolsch ondersteunt talloze regionale evenementen en instellingen, en speelt daarmee een rol van betekenis.’