Grolsch terug op geboortegrond in Groenlo

22-03-2013 \\ Innofood nieuws

 

Feestelijke opening nieuwe bedrijfslocatie De Klok Dranken Groenlo

De Klok Dranken, de drankengroothandel van bierbrouwer Grolsch, nam maandagmiddag officieel haar nieuwe bedrijfslocatie in gebruik aan het Bolwerk 5 te Groenlo. Tijdens een feestelijke bijeenkomst opende Burgemeester Heijman van de gemeente Oost Gelre in het bijzijn van medewerkers, het management van Koninklijke Grolsch en overige genodigden het pand officieel. Concreet betekent dit dat Grolsch weer gaat werken vanuit haar geboortestad Groenlo. De bierbrouwer en Groenlo zijn hiermee letterlijk herenigd.

In het nieuwe pand op het regionale bedrijventerrein Laarberg zijn de activiteiten van de voormalige Grolsch drankenhandel in Enschede, de voormalige drankenhandel in Babberich en de afdeling Horeca Services (allen werkzaam onder de organisatie ‘De Klok Dranken’) samengevoegd. De nieuwe locatie van De Klok Dranken is volledig ingericht op een goede ontvangst van klanten en voorzien van de nieuwste logistieke technieken om klanten snel, tijdig en accuraat te bevoorraden.

Milco Alblas, Algemeen Directeur De Klok Dranken: ‘De eeuwenoude band tussen Grolsch en Groenlo is hele bijzondere en een verbintenis voor altijd. De ontvangst van onze drankengroothandel was dan ook meer dan hartelijk. Het nieuwe pand is een geweldig visitekaartje voor onze drankengroothandel en biedt ons alle faciliteiten die we nodig hebben. Vanwege onze regionale focus willen we graag dichtbij onze klanten zitten om hen zo snel en optimaal mogelijk te kunnen bedienen. Samen met alle medewerkers en andere betrokkenen hebben we een proost uitgebracht op een voorspoedige toekomst in ons mooie nieuwe onderkomen.’

Rijke historie
Grolsch en de stad Groenlo hebben samen een rijke historie. De oorsprong van de brouwerij gaat namelijk terug tot het jaar 1615 in het Gelderse stadje Grolle, het huidige Groenlo. In 2004 heeft Grolsch de huidige hypermoderne brouwerij in Enschede in bedrijf genomen, als vervanging van de oude brouwerijen in Enschede en Groenlo. De sterke link met Groenlo is altijd gebleven.

Nieuwe pand
Er is gekozen voor een pand aan het Bolwerk 5 op het regionale bedrijventerrein Laarberg in Groenlo. Groenlo ligt voor Grolsch en De Klok Dranken gunstig qua bevoorrading van klanten in Oost-Nederland. Bovendien ligt de stad in het hart van het gebied met de grootste klantdichtheid qua evenementen voor de brouwer. Het pand bestaat uit een kantoorruimte (700 m2) en de aangrenzende hal (5500 m2). In de maanden voorafgaand aan de verhuizing is het pand volledig verbouwd en aangepast naar de wensen van Grolsch en De Klok Dranken. In totaal werken ongeveer 100 medewerkers vanuit deze nieuwe locatie van De Klok Dranken.

 

               De Klok Dranken opening
           v.l.n.r. Milco Alblas, Burgemeester Henk Heijman en Tom Verhaegen