Grolsch Puur Weizen nu ook verkrijgbaar in blik

28-03-2014 \\ Over onze leden


Zacht frisse smaak met eigen schenkritueel

                               

Steeds meer liefhebbers van speciaalbier geven de voorkeur aan bier in blik. De voornaamste reden hiervoor is het gebruiksgemak dat blik met zich meebrengt. Om die reden introduceert Grolsch nu ook haar Grolsch Puur Weizen in blikken van 50cl. De blikken worden per stuk verkocht tegen een consumentenadviesprijs van € 1,55 per blik. De blikken zijn vanaf eind maart in supermarkten en slijterijen verkrijgbaar.

  

Brouwtechniek uit de 14e eeuw

Grolsch Puur Weizen is een hooggistend tarwebier met een krachtige niet-zoete, vol frisse smaak. Het wordt volgens het Reinheitsgebot gebrouwen met water, mout, gist en hop. Begin 14e eeuw kwam de brouwtechniek van Weizen via Bohemen naar Beieren. Daar vindt dit speciaalbier zijn oorsprong. Grolsch was in 2005 de eerste grote brouwerij in Nederland die Weizen bier voor het grote publiek brouwde. Om de naam Weizen te mogen dragen, moet het bier voor minimaal de helft uit tarwemout bestaan. Grolsch heeft dit percentage bewust naar 60 procent verhoogd om tot de frisse smaak te komen met een kruidig aroma. Grolsch Puur Weizen is één van de populairste speciaalbieren en met de introductie van Weizen in blik, zorgt Grolsch voor een nog betere gebruikerservaring.

 

Zonder citroen

De smaak maakt Grolsch Puur Weizen zeer geschikt om het hele jaar door te drinken. De eiwitten en gistvlokken in het bier geven Weizen zijn troebele kleur en zachte, doch krachtige frisse smaak. Om al die eiwitten en gistvlokken uit het blik te krijgen is een speciaal schenkritueel nodig: schenk meer dan de helft van het bier voorzichtig uit en ‘wals’ vervolgens door middel van lichte polsbewegingen. Schenk het resterende bier met de losgekomen gist en eiwitten in het glas en Grolsch Puur Weizen is klaar voor consumptie, zonder citroen!

 

Over Grolsch Weizen

Grolsch Puur Weizen is verkrijgbaar in fles (30cl), van de tap geserveerd in het voor Weizen bier karakteristieke hoge glas en nu ook in een 50cl-blik.