Grolsch opent op 24 en 25 mei haar deuren voor publiek

18-04-2013 \\ Innofood nieuws

 

 

– Aanmelden voor Grolsch Brouwerijdagen via www.grolsch.nl
 
 
Vrijdag 24 en zaterdag 25 mei aanstaande zijn de deuren van de Grolsche Bierbrouwerij in Enschede geopend voor geïnteresseerden. Na het succes van vorig jaar organiseert Grolsch opnieuw de Grolsch Brouwerijdagen tijdens de landelijke ‘Week van het Nederlandse Bier’. Middels een uitgebreide rondleiding, interessante workshops en tal van activiteiten in de brouwerij kunnen consumenten alles te weten komen over bier, het brouwen en bottelen van bier en de smaak van Grolsch.

De Grolsch Brouwerijdagen staan volledig in het teken van de smaak van bier en dan specifiek de smaak van Grolsch. Tijdens de uitgebreide rondleiding krijgt men informatie over de karakteristieke pilssmaak, de unieke beugelfles en het brouwen, bottelen en distribueren van bier. Bezoekers kunnen in de rijke reclamehistorie van Grolsch duiken of een bezoek brengen aan de unieke expositie van een Grolsch-verzamelaar. Tijdens verschillende workshops geven Grolsch medewerkers uitleg over de ingrediënten van bier, hoe je bier het beste kunt proeven en hoe je bier het beste kunt tappen. Uiteraard is er gelegenheid om enkele Grolsch bieren zelf te proeven, een bezoek te brengen aan verschillende informatiestands en rond te kijken in de Grolsch shop. Ook voor diegenen die vorig jaar de brouwerijdagen hebben bezocht, biedt Grolsch nieuwe informatie. Zowel de brouwerijtour als het aantal workshops is verder uitgebreid.

 
 
Aanmelden
De Grolsche Bierbrouwerij is tijdens de Brouwerijdagen op vrijdag 24 mei geopend van 13.00 tot 21.30 uur en op zaterdag 25 mei van 09.30 tot 18.00 uur. De toegangsprijs is 5 euro per persoon (inclusief twee consumpties). Jongeren van 12 tot 18 jaar zijn welkom onder begeleiding van een volwassene. Diegenen die interesse hebben om de Grolsch Brouwerijdagen te bezoeken kunnen zich online aanmelden via de website. Het aantal toegangskaarten is beperkt.
 

 
Week van het Nederlandse Bier
Van 23 mei tot en met 2 juni 2013 start de tweede editie van de Week van het Nederlandse Bier. De week is een initiatief van de Stichting Week van het Nederlandse Bier. Hierin heeft de hele Nederlandse biersector zich verenigd met als doel Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier. Op donderdag 23 mei geeft Burgemeester van Den Haag en oud-minister Jozias van Aartsen tijdens het driedaags Nederlands Bierproeffestival Den Haag, het startschot voor de Week van het Nederlandse Bier. Aansluitend vinden er de hele week in het land bieractiviteiten plaats, zoals de Nederlandse Brouwerijdagen, brouwwedstrijden, proefavonden, regionale festivals en bier- en gastronomieactiviteiten.