Grolsch logo Grolsche Bierbrouwerij Nederland B.V.

Grolsch: ‘Omzet alcoholmisbruik zouden wij graag missen’

21-01-2015 \\ Over onze leden

 

In september vond de eerste bijeenkomst plaats van de nieuwe werkgroep Commercie van Innofood. Bij Grolsch in Enschede spraken de leden over het thema gezondheid. Niet bepaald een voor de hand liggend onderwerp voor een bierbrouwer. Of juist wel?

De bijeenkomst bij Grolsch was de eerste in een reeks waarbij verschillende thema’s worden besproken vanuit het oogpunt van commercie. Grolsch nam het thema gezondheid voor zijn rekening en gaf een presentatie waarin vijf stellingen over gezondheid en alcohol werden besproken. Het tegengaan van alcoholmisbruik is een van de pijlers in het duurzaamheidsbeleid van Grolsch en van de eigen medewerkers wordt verwacht dat zij zich aan gedragsregels houden met betrekking tot alcohol. Daarnaast promoot Grolsch het gebruik van alcoholvrij en alcoholarm bier, en ondersteunt het initiatieven als ‘Happy Fris’ in Twente.

Volgens Koert van ’t Hof, corporate communicatie bij Grolsch, gaat het in 90 procent van de gevallen goed, maar bij 10 procent van de bierdrinkers is er sprake van alcoholmisbruik. Van ’t Hof: ‘Wij zouden die 10 procent aan omzet graag willen missen als daarmee het alcoholmisbruik verdwijnt. Natuurlijk wil je als brouwer zoveel mogelijk verkopen en een groot marktaandeel hebben, maar we hebben veel liever dat al onze klanten het houden bij twee biertjes per dag, dan dat jongeren massaal kratjes inslaan op een camping.’ Een bepalende factor is het imago van bier, zo liet Grolsch zien tijdens de presentatie. Waar de een bij bier denkt aan bierbuiken, comazuipen en rellen, denkt de ander aan genieten, smaak en gezelligheid. Voor Grolsch is het van belang om te focussen op het laatste beeld. ‘Bier is een prachtig product en dat willen we uitdragen. Gezondheid en verantwoord alcoholgebruik nemen we heel serieus, maar we moeten niet te veel de nadruk leggen op misbruik. We moeten vooral laten zien dat je kunt genieten van bier.’

 

Lees hier het volledige artikel in Food&Nutrition