Grolsch Lentebok nu ook verkrijgbaar in blik

22-03-2013 \\ Innofood nieuws

 

                  
Grolsch Lentebok is vanaf aanstaande maandag 25 maart weer volop verkrijgbaar in alle supermarkten, slijterijen en in de Grolsch horeca. Door de aangename citrusgeur en -smaak is Lentebok een lekker fris en lichtzoet voorjaarsbier. Na het succes van Herfstbok is Grolsch Frisse Lentebok – voor het eerst én als enige Lentebok – nu ook in 50cl blik op de markt. Als marktleider in het bokbiersegment wil Grolsch hiermee de smaak van de lente voor meer consumenten toegankelijk maken, zodat heel Nederland volop laten kan genieten van de lente.

Lentebok in blik
Steeds meer liefhebbers van speciaalbieren geven de voorkeur aan bier in blik. Zij kiezen voor het gebruiksgemak dat blik met zich meebrengt. Om in te spelen op de behoefte van deze bierliefhebbers introduceert Grolsch – in navolging van Herfstbok – nu ook Grolsch Frisse Lentebok in blikken van 50cl. De blikken worden per stuk verkocht tegen een consumenten adviesprijs van 1,49 euro per blik. De blikken zijn net als de 30cl flesjes vanaf maandag 25 maart aanstaande verkrijgbaar.

Nieuw bokbierglas voor de horeca
Grolsch besteedt dit jaar ook in de horeca de nodige aandacht aan Grolsch Frisse Lentebok. Het bierglas is daarbij essentieel voor de bierbeleving. Gasten vinden het prettig om goed getapt bier te drinken uit een glas dat past bij hun favoriete merk. Om de horecaondernemer meer gemak te bieden vervangt Grolsch het huidige Herfstbok- en Lentebokglas door één glas voor bokbier. Het nieuwe Grolsch bokbierglas is strak, modern en eigentijds. Zowel Lentebok in fles als Lentebok in blik adviseert Grolsch uit te schenken in het bijbehorende Grolsch Bokbierglas. In dit glas komt het volgouden voorjaarsbier volledig tot zijn recht.

Fris en lichtzoet van smaak
Lentebok is een mooi volgouden bier met het aroma van citrusvruchten. De licht zoete smaak is in evenwicht met het aroma, lekker fris met kruidige tinten. Dit frisse en lichtzoete bier zorgt voor de nodige lentekriebels. Tegelijkertijd is dit lentebier ook prima in de zomer te drinken, heerlijk buiten genietend van de lange avonden.

Grolsch Frisse Lentebok is verkrijgbaar in fles (30cl), in blik (50cl) en van de tap geserveerd in het unieke Grolsch Bokbierglas (fust 19,5 liter). Uiteraard is het design van de Lentebok verpakking volledig in lijn met de nieuwe, moderne look die Grolsch onlangs aan al haar speciaal- en alcoholarme
bieren heeft gegeven.