Grolsch introduceert Radler, echt Grolsch bier met echt vruchtensap

10-02-2014 \\ Innofood nieuws

      
Grolsch innoveert op basis van recept uit 1922
Innovatie staat wederom bovenaan de agenda van bierbrouwer Grolsch. Na de introductie van De Klok Bier, Stender, Stender Lemon & Lime, Stender Red Orange en Kornuit heeft Grolsch de smaak te pakken. In maart 2014 komt de brouwer opnieuw met een nieuw bier: Grolsch Radler (uitsluitend voor 18 jaar en ouder). Grolsch speelt hiermee in op de groeiende populariteit van Radlers in Nederland. Bovendien willen consumenten vaker nieuwe merken, smaken en belevingen proberen.
 
Radler zoals het bedoeld is
De bedenker van Radler is Franz Kugler, een Beierse kroegbaas. In 1922 kwam hij als eerste op het idee om bier en vruchtensap te mengen voor de dorstige fietsers op zijn terras. Vandaar ook de naam (fahr)radler. Inmiddels zijn ook de Nederlanders het frisse karakter van Radlers gaan waarderen. Als hommage aan Franz brouwt Grolsch daarom ‘Radler zoals het bedoeld is’: echt Grolsch bier met echt vruchtensap.
 
Gisela Rule, Marketing Directeur bij Koninklijke Grolsch: “Bij Grolsch zeggen we altijd: ontdek alles, behoud het goede. We staan voor kwaliteitsbier dat al 400 jaar met vakmanschap en karakter wordt gebrouwen. In die lijn past ook precies onze nieuwe debutant, Grolsch Radler. We zijn teruggegaan naar de oorsprong van Radler, naar waar het begonnen is. Vandaar ons recept: echt Grolsch bier met echt vruchtensap.”
 
Fris van karakter
Grolsch Radler bevat 2% alcohol, is fris van karakter en natuurlijk gebrouwen met pure ingrediënten, zonder conserveringsmiddelen of kunstmatige zoet- en kleurstoffen. Vanaf 10 maart aanstaande is Grolsch Radler verkrijgbaar in supermarkten en slijterijen. Vanaf april 2014 kunnen consumenten ook in de horeca genieten van een heerlijke frisse Grolsch Radler. Daar wordt Grolsch Radler geserveerd in een nieuw bijpassend en eigentijds glas. Grolsch Radler is het hele jaar door beschikbaar.
 
De introductie van Grolsch Radler wordt multimediaal ondersteund. Met een TV-commercial, diverse printuitingen, social media campagne en de inzet van probeerverpakkingen (sampling) gaat Grolsch ‘Radler zoals het bedoeld is’ nadrukkelijk onder de aandacht brengen bij de consument.