Grolsch Herfstbok nu ook verkrijgbaar in 33cl blik

19-09-2013 \\ Innofood nieuws

 
De lekkerste bok is er weer!
Grolsch Rijke Herfstbok is vanaf vandaag weer volop verkrijgbaar in alle supermarkten, slijterijen en in de Grolsch horeca. Nieuw dit jaar is Grolsch Herfstbok in 33cl blik. Het vorig jaar succesvol geïntroduceerde 50cl blik krijgt daarmee een kleinere variant naast zich. Als marktleider in het bokbiersegment doet Grolsch er op deze manier alles aan om heel Nederland volop te laten genieten van de Herfst.
  
Herfstbok in blik
Grolsch Herfstbok 50cl blik is begin dit jaar door de Levensmiddelenkrant uitgeroepen tot een van de meest succesvolle introducties van 2012. Steeds meer liefhebbers van de donkere speciaalbieren geven de voorkeur aan bier in blik. Zij kiezen voor het gebruiksgemak dat blik met zich meebrengt. Om in te spelen op de behoefte van deze bierliefhebbers kiest Grolsch deze herfst wederom voor een nieuwe blikverpakking: Grolsch Rijke Herfstbok in blikken van 33cl. De 33cl blikken worden verkocht in een 6-pack voor een consumenten adviesprijs van 6,19 euro. De 33 en 50cl blikken zijn net als de 30cl flesjes vanaf deze week, bij aanvang van het Herfstbokseizoen, weer verkrijgbaar.

Betere herkenbaarheid en vindbaarheid
Grolsch Herfstbok heeft –  net als de andere Grolsch speciaalbieren en het alcoholarme Stender – een nieuwe frisse en moderne uitstraling gekregen. Grolsch heeft de 6-pack verpakkingen, de etiketten op de flessen en de blikken een meer eigentijds gezicht gegeven. Op deze manier brengt de brouwer haar verpakkingen voor speciaal- en alcoholarme bieren meer in lijn met haar pilspresentatie. Het doel hiervan is de herkenning bij consumenten te vergroten en nog beter op te vallen in het drukke bierschap.

  
Bokbierfestivals
De introductie van Grolsch Herfstbok gaat net als andere jaren uiteraard samen met bokbierfestivals in verschillende steden. Zo zijn er bokbierfestivals in onder meer in Zwolle, Utrecht en Zutphen.Bij deze laatste zullen traditioneel de fusten met paard en wagen worden uitgereden.

Over Grolsch Herfstbok
Grolsch Rijke Herfstbok is een traditioneel karaktervol bier met een stevige, zachtzoete smaak. Het heeft een warm en toegankelijk karakter, zachte geuren en een robijnrode kleur. Dit bier vloeit uitsluitend in de herfst- en wintermaanden. Grolsch Herfstbok bevat 6,6% alcohol en de aanbevolen drinktemperatuur is 8-10 graden Celsius.