Grolsch daagt Nederlanders uit mee te denken over nieuwe speciaalbieren

09-09-2014 \\ Over onze leden
 

Van bierliefhebber naar bierkenner

Vanaf vandaag kan iedereen – die achttien jaar of ouder is en een mening heeft over bier – bierbrouwer Grolsch helpen met het verder ontwikkelen van de twee nieuwe speciaalbieren Kruidige Pale Ale en Milde Amber. Deze moderne en toegankelijke speciaalbieren zijn vanaf 15 september verkrijgbaar in supermarkten. Grolsch daagt via www.bierkenners.nlbierliefhebbers uit om zich te ontwikkelen tot bierkenners en met hun expertise bij te dragen aan de herintroductie van deze speciaalbieren in 2015. Dan zullen beide bieren – op basis van het oordeel van de bierkenners – met een bijpassend glas en nieuwe naam opnieuw uitgebracht worden.

 

www.bierkenners.nl

 

 

Grolsch Bierkenners
Grolsch wil een breed en toegankelijk bierassortiment aanbieden en ontwikkelt regelmatig nieuwe bieren. Daarom betrekt Grolsch nu bierliefhebbers bij de ontwikkeling van twee nieuwe speciaalbieren: Milde Amber en Kruidige Pale Ale. Grolsch roept iedereen op om via www.bierkenners.nl mee te denken. Vanaf het moment dat de speciaalbieren beschikbaar zijn (vanaf 15 september) kunnen bierliefhebbers tot en met december met een speciale actiecode – te vinden op de verpakkingen – online hun mening geven over de naam, het glas dat erbij past en natuurlijk wat zij van het bier vinden. Zo kunnen zij laten zien dat zij niet alleen bierliefhebber zijn, maar ook een echte bierkenner. Op basis van een jurybeoordeling van de inzendingen worden de speciaalbieren in het voorjaar van 2015 opnieuw geïntroduceerd. Met een nieuwe naam en bijpassend glas. Deelnemers maken bovendien kans op een exclusieve VIP Masterclass in de Grolsch brouwerij en om hun foto en naam terug te zien op de nieuwe verpakking.

 

 

Grolsch leidt je op tot bierkenner
Om deelnemers een handje te helpen leidt Grolsch alle bierliefhebbers op tot bierkenners door middel van een online videotutorial. Hiervoor vroeg Grolsch drie verschillende experts naar hun advies: Alef de Jong als naamexpert, Fiona de Lange als smaakexpert en Henri Reuchlin als bier(glas)expert. Graag een biertje drinken na werk of tijdens het uitgaan is één ding, maar wat ervaar je eigenlijk als je bier drinkt? Wat vind je lekker en kun je uitleggen waarom? En kun je dit vervolgens vertalen naar een naam en glas voor bij het bier?

Uit welk glas drink je speciaalbieren het best? Een onderscheid kunnen maken tussen verschillende smaken beleven en deze kunnen beschrijven is namelijk het verschil tussen een liefhebber – iemand die graag bier drinkt – en een kenner – iemand die er ook echt wat van afweet. Andere belangrijke vragen die in de tutorial aan bod komen zijn: Wanneer past de naam van een bier bij de smaak? Waarom is de vorm van het glas zo belangrijk? En wat doet hop met de smaak van het eindproduct? Zo leidt Grolsch iedereen, die wil helpen bij het doorontwikkelen van de nieuwe speciaalbieren, op tot een echte bierkenner.

 

Bekijk hier de videotutorial van de drie verschillende experts

 

 

Kruidig Pale Ale & Milde Amber

Dat speciaalbieren in de smaak vallen, ziet Grolsch onder andere terug in de populariteit van haar speciaalbieren Herfstbok en Lentebok. De twee nieuwe varianten, Kruidige Pale Ale en Milde Amber, zijn moderne speciaalbieren met toegankelijke smaken.

 

 

Kruidige Pale Ale is aangenaam bitter en licht pittig van smaak. Milde Amber is mild van smaak met een bitterzoet randje. De nieuwe speciaalbieren worden ieder in een verpakking met zes flessen verkocht voor de adviesverkoopprijs van: Kruidige Pale Ale, € 5,99 (6 flesjes) en Milde Amber, € 5,49 (6 flesjes).