Grolsch Brouwhuys De Lange Gang ondergaat metamorfose

30-04-2015 \\ Over onze leden

Grolsche biergeschiedenis in Groenlo in beeld

De wieg van Grolsch stond in de Kevelderstraat in Grolle, het huidige Groenlo.
Op deze bijzondere locatie, waar Willem Neerfeldt en jaren later Peter Kuijper ooit de bierbrouwerij begonnen, is nu een plek waar je de rijke historie van Grolsch letterlijk kunt proeven en ervaren…..

Gistermiddag is Grolsch Brouwhuys De Lange Gang feestelijk heropend door burgemeester Bronsvoort van de gemeente Oost Gelre, eigenaar Tom Rooks en de Verkoop Directeur van Koninklijke Grolsch Edwin Blom. Het pand heeft een ware metamorfose ondergaan, waardoor de bezoeker een virtuele reis door de rijke geschiedenis van Grolsch maakt. In de kelders word je letterlijk meegenomen naar de oorsprong van Grolsch. Ook is de originele oude waterput nog fysiek aanwezig. Na de officiële opening is aansluitend het boek ‘400 jaar karakter’ gepresenteerd en het eerste exemplaar overhandigd aan Leo Snippert, één van de brouwers van Grolsch. Het boek is samengesteld door Ru Groen, een nazaat van de familie Groen en uitgegeven door Krikke Special Books.

Virtuele reis door Grolsch geschiedenis
Grolsch bestaat dit jaar 400 jaar en De Lange Gang onder leiding van Tom en Brigitte Rooks 30 jaar. Mooie aanleiding voor een naamsverandering en verbouwing. Vanaf vandaag gaat het café restaurant verder onder de nieuwe naam Grolsch Brouwhuys De Lange Gang. Het geboortehuis van Grolsch – op 11 mei 1615 koopt Willem Neerfeldt dit pand aan de Kevelderstraat om er een brouwerij te starten –  is omgebouwd tot een ware beleving. Bezoekers kunnen hier een rondleiding volgen en alles te weten komen over de rijke historie van de brouwerij en het bijzondere karakter en vakmanschap van het merk. Door middel van films, foto’s en verhalen maakt de bezoeker een virtuele reis door de biergeschiedenis van Groenlo en Grolsch.

Boek ‘400 jaar karakter’
Na de officiële opening van De Lange Gang is het jubileumboek ‘400 jaar karakter’ door auteur Ru De Groen overhandigd aan Leo Snippert, één van de brouwers bij Grolsch en afkomstig uit een echte brouwersfamilie. Het boek gaat in op de belangrijkste gebeurtenissen uit 400 jaar Grolsch geschiedenis, aan de hand van de verhalen van mensen die een bijdrage hebben geleverd aan de brouwerij. Het boek is vanaf 30 april te koop voor € 24,95 via www.grolsch.nl en de Libris boekhandels in het land.