Grolsch-programma in teken van 400 jaar tijdens Week van het Nederlandse Bier

29-04-2015 \\ Innofood nieuws

– Eerbetoon aan karakter en vakmanschap –

 

Bierbrouwer Grolsch komt tijdens de landelijke Week van het Nederlandse Bier, van 28 mei tot en met 7 juni aanstaande, met een uitgebreid programma vanwege de 400ste verjaardag van Grolsch. Een eerbetoon aan karakter en vakmanschap met de finale van de brouwwedstrijd en de Grolsch Brouwerijdagen zowel in Enschede als in Groenlo. Grolsch nodigt iedereen uit tijdens de Week van het Nederlandse Bier om het 400-jarig bestaan mee te vieren.

Grolsch-programma Week van het Nederlandse Bier
Vorig jaar is het uitgebreide programma van Grolsch met veel enthousiasme ontvangen bij de vele bierliefhebbers. Dit jaar staat volledig in het teken van het 400-jarig bestaan. Een mooi moment om dit samen met geïnteresseerden en bierliefhebbers te delen. Op deze manier hoopt Grolsch specifieke doelgroepen en waar mogelijk meer consumenten verder te interesseren én te enthousiasmeren voor bier. Het programma voor de week ziet er als volgt uit:
 

 • Donderdag 28 t/m zaterdag 30 mei: Opening Week van het Nederlandse Bier en Nederlands Bierproeffestival – Den Haag

De Week van het Nederlandse Bier vindt dit jaar plaats van 28 mei tot en met 7 juni. Net als vorig jaar zal Grolsch aanwezig zijn tijdens de opening van de Week van het Nederlandse Bier en het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag. Ook hier vieren wij onze 400ste verjaardag. De bezoekers zijn van harte uitgenodigd om dit met ons mee te vieren. Meer info: www.weekvanhetnederlandsebier.nl

 

 • Dinsdag 2 juni: Finale brouwwedstrijd met Twents Brouwersgilde

Karakter en vakmanschap zijn onmisbare ingrediënten bij het brouwen van ons overheerlijke Grolsch bier. In het kader van de Week van het Nederlandse Bier en het 400-jarig bestaan van onze brouwerij wordt samen met het Twents Brouwersgilde een brouwwedstrijd georganiseerd onder amateurbrouwers. De finale vindt plaats op 2 juni bij Grolsch Bierbrouwerij. De finale van de brouwwedstrijd is uitsluitend toegankelijk voor leden van het Brouwersgilde.

 

 • Donderdag en vrijdag 4 en 5 juni: Grolsch Brouwerij Dagen – Enschede
  Ook dit jaar stelt Grolsch weer twee dagen de deuren van haar brouwerij open voor publiek. Geïnteresseerden krijgen de kans om alles te ontdekken over Grolsch. Dit jaar staan de brouwerijdagen geheel in het teken van ons 400-jarig jubileum. Grolsch biedt een uitgebreide rondleiding met informatie over de karakteristieke pilssmaak, de unieke beugelfles en het brouwen, bottelen en distribueren van bier. Aanwezigen kunnen een bezoek brengen aan de unieke expositie van een Grolsch-verzamelaar en workshops bijwonen. De brouwerijtour is vanwege het 400-jarig bestaan aangevuld met uitgebreide informatie over de historie van Grolsch. Uiteraard is er gelegenheid om enkele Grolsch bieren zelf te proeven in de zogenaamde ‘productconfrontatie’.
   
 • Verdere informatie over onder meer openingstijden, toegangsprijzen en aanmelding voor de Grolsch Brouwerij Dagen is te vinden op www.grolsch.nl. Vooraf boeken is verstandig; dit voorkomt teleurstelling op de dag zelf. Het aantal toegangskaarten is namelijk beperkt.

 

 • Zaterdag en zondag 6 en 7 juni: rondleiding bij Grolsch Brouwhuys De Lange Gang in Groenlo
  Speciaal vanwege ons 400-jarig bestaan zijn er dit jaar ook activiteiten in Groenlo. Bezoek de Grolsch rondleiding in het Grolsch Brouwhuys De Lange Gang. De plek waar Willem Neerfeldt en jaren later Peter Kuijper ooit de Bierbrouwerij begonnen. Hier kun je de rijke historie van Grolsch proeven en ervaren. Graag vooraf reserveren via www.langegang.nl.

 

Week van het Nederlandse Bier
Van 28 mei tot en met 7 juni vindt de vierde editie van de Week van het Nederlandse Bier plaats. De week is een initiatief van de Stichting Week van het Nederlandse Bier. Hierin heeft de hele Nederlandse biersector zich verenigd met als doel Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier. Op donderdag 28 mei is de officiële opening in de Grote Kerk in Den Haag. Dit is tevens het startsein voor het driedaags Nederlandse Bierproeffestival. Aansluitend vinden er de hele week in het land bieractiviteiten plaats, zoals de Nederlandse Brouwerijdagen, brouwwedstrijden, proefavonden, regionale festivals en bier- en gastronomieactiviteiten. Voor meer informatie zie www.weekvanhetnederlandsebier.nl.