Grolsch introduceert Radler met minder suiker

\\ Over onze leden

Grolsch breidt zijn aanbod alcoholvrij bier uit met Grolsch 0.0% en twee nieuwe varianten van Grolsch 0.0% Radler in de smaken Limoen en Ice Tea Perzik. De nieuwe Radlers bevatten 35% minder suiker in vergelijking tot andere Radlers op de markt.

Met dit nieuwe aanbod speelt Grolsch in op de groeiende populariteit van alcoholvrije bieren in Nederland.

Vervanging van Stender

Grolsch geeft aan dat door de moderne brouwtechnieken de Grolsch brouwmeesters in staat zijn op natuurlijke wijze alcoholvrij bier te brouwen. Het alcoholvrije biertje bevat 23 calorieën per 100 milliliter. Met de introductie van Grolsch 0.0% zal de alcoholarme Stender uit de schappen verdwijnen.

35% minder suiker

De nieuwe 0.0% varianten van Grolsch Radler zijn gemixt met vruchtensap. Gisela Rule, marketing directeur Grolsch, zegt dat Grolsch de eerste bierbrouwer in Nederland is die Grolsch Radler introduceert met minder suiker. Grolsch speelt hiermee in op de behoefte van de consument om minder suiker te consumeren.

“De hoeveelheid suiker die we op een dag binnenkrijgen wordt door veel consumenten nauwlettend in de gaten gehouden. Onze brouwmeesters hebben daarom de nieuwe Grolsch Radlers gebrouwen met 35% minder suiker dan gebruikelijk. Een extra pluspunt is de calorische waarde van deze Radlers: slechts 25 calorieën per 100 milliliter,” aldus Rule.

De nieuwe alcoholvrije bieren zijn vanaf aanstaande maandag verkrijgbaar in de schappen van supermarkten en slijterijen. De 0.0% Ice Tea Perzik zal uitsluitend in de verkoop gaan bij Albert Heijn.