Groente in actie: “Eet meer ons”

18-10-2016 \\ Innofood nieuws

Iedereen heeft baat bij meer groente eten. Daarom start het Voedingscentrum met een nieuwe campagne.

Aandacht vanuit de politiek voor groente

Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken stimuleert de aandacht om meer groente te eten van harte. “Ondanks alle adviezen eten we al jaren te weinig groente. De cijfers zijn schokkend: veel te veel mensen denken ten onrechte dat ze voldoende groenten eten. 4 op de 5 mensen denken zelf dat ze voldoende groente eten, maar bij onderzoek blijkt dat dan helemaal niet het geval te zijn. Veel Nederlanders zijn zich helemaal niet bewust van het feit dat ze te weinig groente eten. Het mooie aan deze campagne is dat mensen het zelf uit kunnen rekenen en dat ze handige tips krijgen om de groenteconsumptie op te schroeven.”

Eet meer ons
Het Voedingscentrum start met een campagne gericht op meer groente eten. Dit is een aanvulling op de introductie van de nieuwe Schijf van Vijf. In deze campagne roepen groente zélf op om meer gegeten te worden.
Mensen stimuleren om meer groente te eten is één van de doelen van de campagne. Het Voedingscentrum heeft met de nieuwe Schijf van Vijf het advies opgeschroefd van 200 gram groente per dag naar 250 gram. Elke hap groente extra betekent winst voor je lijf.
De meeste mensen eten groente bij de warme maaltijd. Met deze campagne wil het Voedingscentrum laten zien dat groente eten altijd en overal kan, dus ook bij de lunch én tussendoor.

Hoeveel groente eet jij?
Onder het mom ‘Tijd voor een Groente-Update’ daagt het Voedingscentrum mensen uit een testje in te vullen die aangeeft hoeveel groente jij eet op een dag. Je krijgt direct tips op maat hoe jij makkelijker meer groente eet, de hele dag door.
Hoeveel groente eet jij op een dag? groente-update