Groenhorst leidt voedingsspecialisten op

13-01-2013 \\ Innofood nieuws

 

 
 
 
 

Het Groenhorst college in Ede start in september een nieuwe opleiding tot voedingsspecialist. Het gaat om een driejarige mbo-opleiding (BOL, niveau 3 en 4).

Studenten verdiepen zich tijdens de opleiding in de herkomst van (biologisch) voedsel. Zo is er aandacht voor technologische innovatie op het gebied van voedselzekerheid (wereldwijd) en duurzame voedselkwaliteit.

Ook het bereiden van voedsel komt aan bod.

Werkgelegenheid
De opleiding komt tegemoet aan de vraag naar vakpersoneel. Het tekort aan mbo-functies loopt volgens het Groenhorst college in 2016 op tot 8.600 werkzame personen.

De grootste tekorten ontstaan bij leidinggevende en specialistische functies. ‘Deze cijfers laten zien dat er volop werkgelegenheid is voor gediplomeerde voedingsspecialisten‘ zegt Mark Dees, directeur van Groenhorst Ede.

Docomar
Dat bevestigt Beb van Doorn, directeur van Docomar. Zijn bedrijf bewerkt melkpoederdeelstromen uit de consumentensector tot droge zuivelproducten voor de diervoederindustrie.

‘Wij bieden een reële praktijksituatie waar mbo’ers ervaring kunnen opdoen. Opleiding, student en Docomar hebben elkaar nodig.’

 

Bron: Nieuwe Oogst