Groene Kookacademie eerste EKO-gecertificeerde opleiding van Nederland

25-04-2013 \\ Innofood nieuws

 

 
 
De Groene Kookacademie heeft als eerste kookopleiding van Nederland het EKO-keurmerk Horeca ontvangen. Er wordt uitsluitend met gecontroleerd biologische producten gekookt.

De Groene Kookacademie verzorgt opleidingen voor (natuur)diëtisten, voedingskundigen, therapeuten en hobby-koks. Initiatiefnemers Marion Pluimes, Peter van Berckel en Johannes Kingma leren lekkere, gevarieerde maaltijden te bereiden voor kleine en grote gezelschappen, met alleen biologische ingrediënten.
 
Om voor het EKO-keurmerk Horeca in aanmerking te komen, moet een restaurateur of chef-kok voor minimaal veertig procent biologisch inkopen. Dit wordt onafhankelijk gecontroleerd door de Stichting EKO-keurmerk, onder andere aan de hand van de inkoopadministratie. Alleen producten en ingrediënten van gecertificeerd biologische leveranciers tellen mee. Bij De Groene Kookacademie is de inkoop zelfs 100% biologisch.
Stichting EKO-keurmerk verstrekt ook licenties voor biologische producenten en boerenbedrijven, en winkels met minimaal 90% biologische inkoop.