Groeiende belangstelling voor duurzaam ondernemen in de horeca

11-02-2013 \\ Innofood nieuws

 

 

 

KHN en MVO Nederland ondertekenen partnerschap

 

 

Op 11 februari 2013 formaliseerden Lodewijk van der Grinten, directeur Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en Willem Lageweg, directeur van MVO Nederland, de samenwerking van beide organisaties door de ondertekening van een partnerovereenkomst. De organisaties willen met deze overeenkomst de thema’s duurzaam- en gezondheid in de horeca tot standaard verheffen.
 
KHN en MVO Nederland gaan kennis delen en gezamenlijk activiteiten organiseren om de bewustheid over en kansen van duurzaamheid in de horeca te vergroten. Samen zetten zij zich in om consumenten, horecaondernemers en -medewerkers bewust te maken van belangrijke thema’s in de horeca op het gebied van duurzaam- en gezondheid. Daarbij valt te denken aan de productiewijze van voedsel, energiebesparing of voedselverspilling.
 
Concrete handvatten
 
Lodewijk van der Grinten: ‘Kennis delen met MVO Nederland biedt inspiratie voor horecaondernemers en concrete handvatten die zij in hun bedrijfsvoering kunnen toepassen. Met deze samenwerking hebben wij een vervolgstap gezet om onze krachten te bundelen om gezamenlijk bewuster te werken aan duurzaamheid en gezondheid.’
Willem Lageweg, directeur MVO Nederland, verwelkomt KHN in het partnernetwerk van MVO Nederland: “Bij MVO gaat het om een integrale vertaling van people, planet en profit in alle aspecten van de onderneming. Diverse studies van de Erasmus Universiteit en het EIM tonen aan dat bedrijven die hierin voorop lopen aanzienlijk betere resultaten boeken dan behoudende ondernemingen. Regelmatige peilingen in ons bedrijvennetwerk geven een zelfde beeld. Alle reden dus om hier als horecaondernemer op in te springen. Velen doen dit ook al. La PLace, P4 Catering en Figi Zeist zijn uitstekende voorbeelden van bedrijven die MVO op een structurele en integrale manier oppakken.”
 
Over KHN
Koninklijke Horeca Nederland is de brancheorganisatie voor horecaondernemers. Dit kenniscentrum helpt ondernemers beter te ondernemen. KHN stimuleert, ondersteunt en verbindt op de weg naar een duurzamere en gezondere horeca. Zo zet zij zich bijvoorbeeld in voor het versterken en faciliteren van het thema duurzaam en gezond in horecagerelateerde opleidingen, het bevorderen van toegankelijke horeca voor iedereen en bewustwording van zout in gerechten.
 
Over MVO Nederland
MVO Nederland inspireert, verbindt en versterkt bedrijven en sectoren om steeds verdergaande stappen te zetten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). ‘Samen veranderen’ is het motto van deze nationale kennis- en netwerkorganisatie. Haar ambitie is dat het Nederlandse bedrijfsleven wereldwijd wordt gezien als een inspirerend voorbeeld van MVO en duurzaamheid. Sinds haar oprichting in 2004 is MVO Nederland uitgegroeid tot hét startpunt voor alle ondernemers die hun bedrijfsvoering willen verduurzamen. Inmiddels hebben meer dan 2.000 bedrijven en organisaties zich als partner bij MVO Nederland aangesloten. Elke maand komen daar tientallen partners bij. Deze ondernemingen komen uit alle sectoren en variëren van MKB tot multinationals. MVO Nederland ondersteunt hen met praktische tips, kennisdossiers, praktijkvoorbeelden, trainingen en branchespecifieke of themagerelateerde netwerken. Speerpuntthema’s zijn circulaire economie, internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen/ketenverantwoordelijkheid, mens & werk, MVO-implementatie en transparantie. Aan het ontwikkelen en versterken van MVO in de zorg en de agro-food sector besteedt MVO Nederland in 2013 extra aandacht. De activiteiten van MVO Nederland worden projectmatig gefinancierd door zowel overheden als de aangesloten bedrijven en organisaties. Kijk voor meer informatie op www.mvonederland.nl