Groeiend deel assortiment Kips krijgt 1 ster Beter Leven keurmerk

23-09-2015 \\ Over onze leden

Almelo –  Medio week 40 stapt Kips, bekend van leverworst, vleeswaren en andere specialiteiten, voor een belangrijk deel van het assortiment over op Eén 1 Ster van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Dit keurmerk houdt in dat er dierenwelzijnseisen worden gesteld aan de wijze waarop de leveranciers van vlees hun dieren houden en behandelen.

Germa Olthof, Brand Manager Kips, licht toe:  “Het gaat om het kernassortiment van Kips, waaronder diverse soorten leverworst, patés en theeworst. Hiermee zetten we met Kips een belangrijke stap in de verduurzaming van het assortiment en wordt het voor de consument makkelijker om een verantwoorde keuze te maken op het gebied van vleeswaren.”

 

Nieuw design Kips

Rond dezelfde week ondergaat Kips een metamorfose. Het 105 jaar oude merk krijgt een nieuwe positionering, logo en een nieuw verpakkingsdesign. Olthof: “Al sinds 1910 maken we onze leverworst volgens origineel familierecept, met de beste ingrediënten. Dat blijft zo; de vertrouwde smaak wordt niet veranderd.  We waren echter wel toe aan een nieuwe verpakking. Vertrouwde smaak in een nieuw jasje. De nieuwe verpakking gaat meer opvallen in het schap en sluit goed aan bij waar het merk al meer dan honderd jaar voor staat: kwaliteit, eerlijk, no-nonsense en vooral erg lekker.”

“Een en ander zal worden ondersteund met een brede merkcampagne die in het najaar van 2015 start op televisie, in print, outdoor en online, waarbij onze vrolijke en herkenbare tune op verrassende wijze een rol gaat spelen”, besluit Germa Olthof.

Over Kips

Kips (sinds 1910) is een vertrouwd Hollands merk in vleeswaren. Het is vooral bekend van de leverworsten en in de loop der jaren uitgebreid met andere vleeswaren en specialiteiten; bestaande en nieuwe producten die inspelen op de consumentenbehoefte aan eerlijke en heerlijke vleeswaren. Kips biedt vertrouwde kwaliteit met een eigentijdse invulling van de merkidentiteit.

Over Zwanenberg Food Group

Met 1.600 medewerkers en een omzet van circa € 350 miljoen (2014) behoort Zwanenberg Food Group tot de leidende Europese producenten en exporteurs van vleeswaren en vleesconserven.  Zwanenberg beschikt over eigen productielocaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het concern heeft sterke posities opgebouwd in de retail en in het out-of-homesegment (bedrijfs- en institutionele catering alsmede verkoop via benzinestations etc.), onder andere met gesneden en voorverpakte vleeswaren. Zwanenberg  verkoopt zijn producten onder diverse merknamen, waaronder Kips, Kraak-Vers en Huls. Daarnaast exporteert Zwanenberg vleesconserven (onder meer onder de merknaam ZWAN) naar meer dan honderd landen wereldwijd.