Gratis vleesvervangers bij Albron

11-10-2013 \\ Innofood nieuws

NIEUWVEEN – Natuur & Milieu deelt donderdag vleesvervangers uit in de bedrijfsrestaurants van cateraar Albron. Iedereen die er luncht kan een gratis satéstokje met ‘kip’ proeven bij de aankoop van een bordje friet.

 

Natuur & Milieu draagt met deze uitdeelactie bij aan de actie ‘Een dagje zonder vlees’ van Albron, waarin de cateraar allerlei duurzame alternatieven aanbiedt aan hun gasten. Deze actie, die mede mogelijk gemaakt is door de Nationale Postcode Loterij, is bedoeld om Nederland zoveel mogelijk kennis te laten maken met alternatieven voor vlees.

Nieuwe eetcultuur

Het satéstokje, dat donderdag in vijfhonderd Albron-restaurants te vinden is, bevat honderd procent plantaardige ‘kipstuckjes’ van de Vegetarische Slager. Olof van der Gaag, hoofd marketing en campagnes bij Natuur& Milieu: ‘Langzamerhand ontwikkelt Nederland een nieuwe eetcultuur waarin vegetarische en duurzame maaltijden een steeds vanzelfsprekender onderdeel worden van het menu. Steeds meer mensen staan bewust stil bij hun vleesconsumptie. Tot voor kort aten heel weinig mensen vegetarische producten of duurzaam vlees. Gelukkig verandert dit snel.’

Eerdere acties

De actie van Natuur & Milieu is een vervolg op eerdere uitdeelacties. In april en mei dit jaar deelde Natuur & Milieu bijna twee miljoen vleesvervangers uit bij Jumbo Supermarkten. Hiervoor werkte zij samen met de Vegetarische Slager en Vivera.

Bron: Out.of.Home Shops