Gratis programma en meer filmkaartjes Food Film Festival

20-03-2013 \\ Innofood nieuws

                 

 
Food Film Festival | 22 – 23 – 24 maart 2013 | Studio/K & Filmtheater Kriterion | Amsterdam
 
Voor wie nog geen tickets heeft weten te bemachtigen voor zijn of haar favoriete film van het Food Film Festival is er goed nieuws. Afgelopen week zijn er nog extra kaarten in de voorverkoop gegaan voor films in Studio/K en de nieuwe locatie Kriterion. Ook gaan voor alle films vrijdag om 11:00 aan de kassa van Studio/K nog kaarten in de verkoop. Daarnaast is er op het Food Film Festival ook veel te doen waarvoor geen kaartje nodig is. Alle talkshows en debatten zijn gratis toegankelijk, er is een uitgebreide markt, een  nieuw leuke tentje als hang out op het Timorplein en het jaarlijkse kinderprogramma.
 
Het Food Film Festival is veel meer dan film alleen. Op vrijdag 22 maart, Wereldwaterdag, organiseert Food Film Festival in samenwerking met One World Live ‘Kauwen op Water’. Een talkshow waarin dieper wordt ingegaan op de water foodprint van voedselproductie. Hoeveel water is er eigenlijk nodig voor het zetten van één kopje koffie? Nieuw dit jaar is de talkshow Food Film Talks. Presentatrice Froukje Jansen praat met onder andere  Remko Schnorr (l’Amour des Moules), Anneloek Sollart (Rauwer) en Bianca Tan (De keuken van Johannes) over filmmaken en food films. In The Hamburger Scenes, ook op vrijdag, vertellen Louise Fresco en Helen Westerik alles over de rol van eten in speelfilms. Dit doen zij aan de hand van bekende en minder bekende scènes waarbij vooral de rol van fast food en hamburgers wordt uitgelicht. Op zaterdag vindt onder meer het Grote GMO Debat plaats, over de voor en tegens van Genetische Modificatie van voedselgewassen. En op zondag sluit het festival af met een bijzondere keynote. New York Times columnist Mark Bittman zal op zijn eigen charismatische wijze vertellen over ons huidige voedselsysteem.
Timorplein
Op het Timorplein voor Studio/K is de programmering dit jaar uitgebreid. Naast de ambachtelijke markt is er dit jaar ook een smakelijke selectie food trucks voor het festival geselecteerd door The Food Line-up. In de nieuwe hang out het leuke tentje op het Timorplein wordt dit jaar ook muzikaal geprogrammeerd met optredens van onder andere singer songwriter Emil Landman, de zeven koppige band Ten-Hut, Dj Snef & JNM en one woman-band BomberLéo. Een echte boer het hemd van het lijf vragen kan op zaterdag tijdens Meet the Farmer, een meet & greet met Krispijn van den Dries (biologisch akkerbouwer) en Jan Kuijpers (pluimveehouder).
 
Kinderprogramma
Net als in voorgaande jaren heeft het Food Film Festival ook een gratis toegankelijk programma voor de jongere bezoekers. Een absolute aanrader is de K’EET Quiz op zondagochtend onder leiding van Alain Caron. Kinderen strijden in teams van twee om de felbegeerde K’EET Quiz Trofee. De smaakpapillen van jong en oud worden getest tijdens Proef-werk, op zaterdag en zondag op de markt. En het legendarische TV programma VPRO’s Achterwerk in de Kast gaat tijdens het festival in reprise met eFFFe in de Kast. Maar dan uiteraard wel met een food twist.
 
Extra workshops en food events
De workshops waren ontzettend snel uitverkocht, maar tijdens het festival zijn er dit jaar nog extra workshops te volgen. Kaarten voor de Skills workshop: Snijtechnieken, i.s.m. Jamie magazine zijn pas tijdens het festival verkrijgbaar. De workshop wordt iedere dag meerdere malen gegeven.
 
Het Food Film Festival wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank, Oxfam Novib GROW en Jamie magazine