Gratis lunch tegen voedselverspilling in Amsterdam

09-05-2013 \\ Innofood nieuws

 

Op 29 juni krijgen 5.000 mensen op het Museumplein in Amsterdam een gratis lunch. De maaltijd is gemaakt van vers voedsel dat om verschillende redenen niet op ons bord belandt. Via Damn Food Waste vragen een aantal organisaties hiermee aandacht voor het wereldwijde probleem van voedselverspilling.

In Nederland wordt ongeveer één derde van al het eten verspild. Dit is goed voedsel dat bij de boeren op het land blijft liggen, eten dat over de houdbaarheidsdatum is en in de winkel of thuis wordt weggegooid.

Het doel van de lunch is om Nederlandse consumenten, bedrijven en overheid actief te betrekken bij de strijd tegen voedselverspilling. De Nederlandse overheid streeft naar een vermindering van voedselverspilling met 20% in 2015 en de EU wil vóór 2025 de voedselverspilling halveren. Om dit te bereiken zal iedereen zijn steentje moeten bijdragen.

De lunch is gratis. Aanmelden kan via facebook, zo blijf je ook op de hoogte van al het nieuws rond het evenement. Meer informatie is te vinden op de website van Damn Food Waste, een initiatief van FoodGuerrilla (NCDO), Youth Food Movement (YFM), Voedingscentrum, Stichting Natuur & Milieu, Wageningen UR en Feeding the 5000/EU Fusions.

Bron: Voedingscentrum