Gooische topkok Robert Boon leert Nederland gezond koken

04-04-2013 \\ Innofood nieuws

 


Landelijke biologische kookdemo’s bij EkoPlaza
 

                    

 

VEGHEL – Het is niet voor niks dat het gros van de top chefs de voorkeur heeft voor biologische ingrediënten. Met de pure smaak van biologische producten creëer je mooie gerechten die de zintuigen prikkelen. De Gooische topkok Robert Boon laat daarom zien hoe je ook thuis op een makkelijke manier gezond, gevarieerd en bovendien betaalbaar kunt koken met ingrediënten uit de biologische supermarkt. In samenwerking met het landelijke Kookstudio Gilde, waar Robert Boon voorzitter van is, organiseert EkoPlaza kookdemo’s door heel Nederland.

 

Robert Boon en EkoPlaza delen de visie dat biologisch eten voor iedereen bereikbaar zou moeten zijn. Eten zoals eten bedoeld is, waardoor de smaak en kwaliteit behouden blijft. Door de samenwerking met de Gooische topkok kan EkoPlaza mensen inspireren en voorlichten over zij eenvoudig een gezonde maar culinaire maaltijd kunnen bereiden.

De nieuwbakken EkoPlaza ambassadeur is erg enthousiast dat het Kookstudio Gilde op deze manier een groot publiek kan bereiken ‘Mensen zijn vaak erg verbaasd als ze bij ons komen koken. Ze denken dat ze, om op restaurantniveau te koken en te eten, uren in de keuken moeten staan met duurste ingrediënten. Ik vind het iedere keer weer een uitdaging om het tegendeel te laten zien,’ zegt de ondernemende kok.
Groene basis
Terwijl de koks van de kookstudio´s hun recepten maken kan men vragen stellen, proeven en ideeën opdoen voor thuis. Zo nemen ze bijvoorbeeld groenten als basis voor de hoofdmaaltijd, in plaats van vlees, en daarom heen creëren zij een gezond diner.
 
De biologische kookdemo´s zijn door heel Nederland te zien in de maand april en mei. Klik hier voor een overzicht van geplande data en locaties.
 
Gezonde Prijsweken
Robert is de komende tijd te zien in de landelijke EkoPlaza campagne ‘Gezonde Prijsweken’, waarbij ook zijn favorieten extra onder de aandacht komen. De kok is één van de 7 ambassadeurs die hun overtuiging delen dat biologische voeding gezonder en voedzamer is.
 
Meer informatie over de campagne ‘Gezonde Prijsweken’ van EkoPlaza en Robert Boon
http://www.ekoplaza.nl/aanbiedingen/
 
EkoPlaza
EkoPlaza is onlangs als eerste biologische supermarktketen gecertificeerd met het EKO Keurmerk. Het keurmerk is gebaseerd op het aandeel biologische producten, dat minimaal 90% van het totale assortiment moet zijn. EkoPlaza heeft 62 vestigingen door heel Nederland. De missie van EkoPlaza is om biologisch eten voor iedereen bereikbaar te maken. Daarom is de EkoPlaza-visie samengevat in vijf keuzes: betaalbaar biologisch, bewust lekker eten, persoonlijk en dichtbij, verrassend gevarieerd en een eerlijke samenwerking. Voor meer informatie over EkoPlaza, kijk op http://www.ekoplaza.nl.