GoodBite Notenballetjes van Schouten Europe genomineerd voor Jaarprijs Goede Voeding 2017

27-02-2017 \\ Overig nieuws

 

Op maandag 20 februari is bekend gemaakt dat de GoodBite Notenballetjes van Schouten Europe genomineerd zijn voor de Jaarprijs Goede Voeding 2017. De Notenballetjes nemen het op tegen groentespaghetti en-rijst van Albert Heijn/Vezet en een boerenkoolburger van Jumbo/Sofine.

 

Jaarprijs Goede Voeding 2017

De Jaarprijs Goede Voeding 2017 wordt uitgereikt door Voeding Nu en VMT om initiatieven te stimuleren die zijn gericht op het verbeteren van het voedingspatroon van de Nederlandse bevolking.

 

Jury over de Notenballetjes

De vakjury is van mening dat Schouten Europe er goed in geslaagd is een smaakvol vegetarisch balletje te maken, met een goede textuur. De Notenballetjes kunnen als vleesvervanger bij de maaltijd dienen, maar kunnen ook als hartige snack tussendoor worden gegeten. Noten vormen de basis van de balletjes, waardoor consumenten tevens een portie noten op een makkelijke manier kunnen binnenkrijgen, voor een redelijk betaalbare prijs. Het product sluit aan bij de hoofdrichtlijnen van de Gezondheidsraad om te streven naar een minder dierlijk en meer plantaardig voedingspatroon, zowel vanuit het oogpunt van gezondheid als duurzaamheid.

 

Stemmen op Schouten Europe

Het Giessense familiebedrijf Schouten roept iedereen op om op de Notenballetjes te stemmen. Stemmen kan tot 15 maart via de volgende link: http://www.voedingnu.nl/Jaarprijsgoedevoeding2017/Genomineerden\

De winnaar wordt bekend gemaakt op het Food Future Event op 23 maart in Den Bosch.

 

Het genomineerde product in een Notendop

De GoodBite Notenballetjes zijn volledig vegetarisch en bevatten maar liefst 31% ongezouten noten: cashewnoten, paranoten, amandelen, macadamianoten, pistachenoten en pecannoten. Het product is rijk aan eiwit, rijk aan ijzer en vezelrijk.

Ook is er vitamine B12 aan het product toegevoegd wat in lijn licht met de door het Voedingscentrum gestelde eisen aan een goede vegetarische keuze.