Go-to-Market in AgriFood: cursus succesvol naar de markt met innovaties

21-12-2015 \\ Overig nieuws

Het introduceren van innovaties op de markt is een proces dat niet altijd over rozen gaat. Ook veel ondernemers in de AgriFood zoeken naar de juiste manier om hun ideeën en innovaties succesvol naar de markt te brengen. HAS Hogeschool en adviesbureau Berenschot hebben hun krachten gebundeld om ondernemers in een tweedaagse cursus te leren hoe ze dit kunnen aanpakken. De cursus vindt plaats op 18 februari en 3 maart 2016 in Den Bosch.

 

Een goed business-idee is slechts een deel van het uiteindelijke succes. Een groot deel van het  succes wordt bepaald door de manier waarop aansluiting wordt gevonden met de markt, met klanten en consumenten, zo blijkt uit peilingen onder ondernemers. “Innovatieve ondernemers kunnen, met helder inzicht in hun klanten en met de ondersteuning van professionele marketing, de kans om hun idee met succes naar de markt te brengen sterk vergroten”, aldus Albert de Hollander, Commercieel Manager Joannusmolen Organic & Fairtrade en docent HAS Hogeschool.

 

Geen makkelijke route
Lindy van der Veen, strategieconsultant bij Berenschot en auteur van het jaarlijkse Agri & Food Trends onderzoek beaamt dat: “De weg naar de markt is geen makkelijke route en vergt vaak specifieke kennis, inzichten en netwerken om ideeën tot marktsucces te kunnen brengen. De cursus biedt hiertoe heel veel praktische handvatten en concrete tools, waarmee cursisten meteen in de praktijk aan de slag kunnen.”

 

Hoe pak ik dat aan?
In de cursus wordt aandacht geschonken aan onderwerpen zoals de wens van de consument, het bouwen van een unieke en sterke propositie, positionering en onderscheidend vermogen, communicatie en verpakkingen. De cursus staat daarbij continue stil bij de vraag: hoe pak ik dit aan? Daardoor hebben ondernemers na het volgen van de cursus een concreet actieplan opgesteld. In de cursus is ruimte om de eigen innovatie als casus in te brengen en daar mee aan de slag te gaan. Wil een cursist dat niet, dan zorgen wij voor een fictieve casus. Daarnaast is de cursus interactief van karakter. Dat betekent dat er voldoende ruimte is voor discussie met de trainers én met andere cursisten.

 

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op www.haskennistransfer.nl