Gezonde Week Zwolle 2013: Gewoon water!

01-11-2013 \\ Innofood nieuws

 
Van 4 tot en met 8 november 2013 organiseert Zwolle Gezonde Stad de Gezonde Week. Veel scholen, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en consultatiebureaus staan een week lang in het teken van gezonde leefstijl. Het thema van de Gezonde Week is ‘drinkwater’ en het doel is om kinderen minimaal twee keer per dag een glas water te laten drinken in plaats van zoete dranken. In sap, frisdrank en siroop zit namelijk erg veel suiker, wat bijdraagt aan het ontstaan van overgewicht en tandbederf. De slogan is dan ook: ‘Gewoon water: het beste voor uw kind!’
  
Basisscholen
Voor de basisscholen is de ‘WaterslangWedstrijd’ georganiseerd. De deelnemende scholen gaan een week lang meten hoe veel water én hoe veel zoet drinken ze drinken. Als het ze lukt elke dag meer water dan zoet drinken te drinken, mag elke klas hun waterslang versieren. De school die aan het eind van de Gezonde Week de mooiste waterslang heeft gemaakt, wint.
  
Kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, consultatiebureaus
Ook de consultatiebureaus, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven besteden de hele week aandacht aan het drinken van water. Op alle consultatiebureaus zijn oefenbekers beschikbaar en worden ouders geïnformeerd over het drinken van water in plaats van sap of siroop. De kinderdagverblijven en peuterspeelzalen zingen en dansen mee met het waterlied en knutselen de mooiste waterwerkjes.
  
Ouders
Naast alle activiteiten op de basisscholen, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en consultatiebureaus is er ook een workshop georganiseerd voor ouders. Het thema van de workshops is ‘frisdrank, sap, siroop en water’ en zal door diëtiste Marinka Lautenbach worden gegeven. De workshops zijn gratis toegankelijk voor alle ouders van kinderen van 0 – 13 jaar en worden gegeven op woensdag 6 november van 8.30 – 9.15 uur op het Carillon (Bachlaan 2) en op donderdag 7 november van 8.30 – 9.15 uur op het Stroomdal (Botlek 56).
 
Wil je meer weten over de Gezonde Week? Kijk dan op de themapagina over de Gezonde Week.