Gezond en bewust eten kun je zelf bepalen

18-09-2013 \\ Innofood nieuws

                                      

                              

 

Gezonde voeding en de impact daarvan op de gezondheid is al jaren onderwerp van discussie. Recentelijk verscheen in de media een uitgebreid wetenschappelijk onderzoek, waarbij met name de minder goede gezondheid van de senioren aan de orde werd gesteld. Deze zou vooral te wijten zijn aan de slechte manier van eten. Om de consument bewuster te laten eten, ontwikkelde Food Connect de eetwaaier. Niet alleen voor senioren, maar voor iedereen die bewust met voeding om wil gaan, van jong tot oud en van Almelo tot Vlissingen.
  
Deze week introduceert Food Connect aan haar afnemers de Gewoon Bewust Eetwaaier. Een handig hulpmiddel om te helpen met het maken van een verantwoorde maaltijdkeuze.
Hiervoor is de menukaart ingedeeld in drie categorieën:
  
 
 
 
  
De indeling op de menukaart is gemaakt volgens de Richtlijnen goede voeding van het Voedingscentrum, met een verantwoord gebruik van verzadigde vetten, suikers en zout.
Elke dag is er keuze uit 5 verschillende soorten vlees, vis, of vegetarische gerechten, groenten en pasta, rijst of aardappelen en jus of sauzen waarmee zelf een maaltijd kan worden samengesteld. Bij elk component op de menukaart en webwinkel staan één van deze drie afbeeldingen.
  
‘’Mensen willen weten wat ze eten en wij willen de consument goed voorlichten. Hiervoor is de eetwaaier ontwikkeld. Al twee jaar geleden zijn we gestart met het vergelijken van onze maaltijden met de Richtlijnen goede voeding van het Voedingscentrum. Producten waarbij een groen appeltje is afgebeeld, voldoen aan de eisen waar de producten in de supermarkt met het ‘vinkje’ ook aan voldoen, deze producten noemen wij Smakelijk Gezond. Een dikke duim wordt afgebeeld bij de producten die hier net niet aan voldoen, maar nog wel binnen een gezond leefpatroon passen, deze zijn Gewoon Goed. Uiteraard mag af en toe een heerlijke rookworst of pasta niet ontbreken bij een maaltijd. Smakelijke gerechten die het label Lekker Genieten hebben gekregen, worden kenbaar gemaakt door middel van een koksmuts. Met deze indeling kan iedereen dus gemakkelijk, zelf een verantwoorde maaltijd samenstellen.” Uiteraard staat het vrij voor iedereen om aan te geven of ze de symbolen wel of niet op hun menukaart wensen.
  
  
  
  
Benieuwd naar de mogelijkheden van Food Connect? Neem dan eens letterlijk een kijkje in de keuken of ga naar www.foodconnect.nl om zelf live een maaltijd samen te stellen volgens de Gewoon Bewust Eetwaaier.