‘Geen Beter Leven-ster voor nieuw kippenvlees’

28-02-2013 \\ Innofood nieuws

 

 

“Een stap in de goede richting, mits de supermarkten blijven lopen”. Zo beoordeelt de Dierenbescherming het deze week gepresenteerde akkoord over de ‘nieuwe kip’ in het schap.
 
 

De deze week gepresenteerde en langzamer groeiende kip moet over een aantal jaren het alternatief worden voor de plofkip. De Dierenbescherming kan echter vooralsnog geen ster van haar Beter leven kenmerk toekennen aan de nieuwe variant. “Vanwege ruimtegebrek voor het dier, het niet bieden van een overdekte uitloop en een te hoge groeisnelheid”, zegt directeur Frank Dales van de Dierenbescherming. “Dat betreur ik uiteraard. Aan de andere kant vind ik het positief dat het besef er bij de sector en de supermarkten is dat het zo niet verder kan”.

Vertrouwen
De Dierenbescherming streeft ernaar om alle kip in de supermarkt minimaal één ster van het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming te kunnen geven. De organisatie heeft vertrouwen in een blijvende constructieve samenwerking met de sector en supermarkten over een verbreding van het assortiment diervriendelijker vleesproducten. “We hebben daarover met elkaar afspraken gemaakt en zullen die met elkaar nader invullen’, zegt Dales.

 

Bron: Levensmiddelenkrant