Gediplomeerden Talent4Food

18-07-2016 \\ Innofood nieuws

Talent4Food BBL-niveau 1

Dinsdag 12 juli ontvingen 8 medewerkers van I-Pack in Hengelo hun diploma op BBL-niveau 1. In een jaar tijd namen docent Gerre Oldenbeuving en praktijkcoach Arjan Molendijk de medewerkers mee in de basistheorie behorend bij voedingsmiddelentechnolgie, met daarbij extra aandacht voor de Nederlandse taal. Het is inmiddels al de tweede groep medewerkers die in een jaar tijd hun diploma behaald bij I-pack en in september wordt er alweer gestart met een nieuwe derde groep. Tevens hebben twee trotse dames die net vers hun diploma hebben behaald zich al aangemeld voor het vervolg op niveau 2. Niet voor niets staan aandacht voor de mens, sociale innovatie en duurzaam ondernemen hoog in het vaandel bij deze organisatie.

 

De gediplomeerden van I-Pack

 

Talent4Food BBL-niveau 2

Een dag eerder vond bij Zuivelboerderij Kaamps in Deurningen de diploma-uitreiking plaats van vijf talenten in de food die geslaagd zijn voor hun opleiding voedingsmiddelentechnologie niveau 2. Twee jaar geleden waren zij de eersten die ingestroomd zijn in het flexibele carrouselmodel van deze opleiding. Onder de bezielende leiding van de docenten Inge Koopman en Virgenie de Blaauw volgen 12 leerlingen de acht verschillende modules die leiden tot het diploma voedingsmiddelentechnologie. Na de zomervakantie zal deze groep weer aangevuld worden met zes nieuwe leerlingen.

 

De gediplomeerden op mbo niv. 2

 

Vanaf september ook Talent4Food niveau 3

Goed nieuws is dat vier van de vijf geslaagden van niveau 2 de smaak te pakken hebben gekregen en na de zomervakantie direct doorstromen naar de nieuw gevormde BBL niveau 3-groep. De nieuwe groep zal in eerste instantie bestaan uit acht leerlingen en gedurende het jaar worden aangevuld tot een volle klas. Want ook deze opleiding zal als een carrouselmodel vormgegeven worden. Instroom is dus het gehele jaar door mogelijk. Vanwege de steeds grotere vraag naar een hoger niveau opgeleide medewerker zal deze klas snel volstromen.

 

Groei en ontwikkeling Talent4Food

Wat begonnen is als alleen een groep op niveau 2 is inmiddels dus inmiddels uitgegroeid tot drie groepen, van niveau 1 tot en met 3. Het is echt mooi om te zien dat er nu ook doorstroom plaatsvindt van de lagere naar de hogere niveaus. Het uiteindelijke doel, ook een niveau 4-klas is niet ver meer weg.

Zwanenberg, Vivera, Plukon, Bonfait, Bakkerij Holland, Zuivelhoeve en I-Pack ontzettend bedankt voor het beschikbaar stellen van de opleidingsplekken. Andere foodbedrijven die ook graag een werk-stageplek ter beschikking willen stellen, mogen vanzelfsprekend contact opnemen met Arjan Molendijk, projectleider van Talent4Food (06-20610097).
Talent4Food zoekt graag een geschikte, gemotiveerde leerling-medewerker voor deze plek.

Foodbedrijven die een of enkele van hun eigen vaste medewerkers willen opleiden, kunnen ook gebruik maken van deze opleidingsmogelijkheden en contact opnemen met Arjan Molendijk. Juist de diversiteit aan bedrijven wordt door alle leerlingen gezien als een groot pluspunt van de opleiding. Leren van en met elkaar.